Foto: Jonas Wrede Hansen

Kagerne indtager rådhuset: "Vi har droppet frokosten"

Der var kager i lange baner, da Kagens Dag onsdag blev markeret på rådhuset i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

kagens dag Det er mildt sagt, at kagerne i dag overtog rådhuset i Aarhus. For de ikke bare indtog stedet, de omdannede hele rådhushallen til en sand kagehimmel med over 10.000 små, søde sager. Otte lokale bagere havde nemlig bagt de utallige kager for at markere årets udgave af Kagens Dag i Aarhus, og det var populært. 900 gæster havde været heldige at sikre sig de eftertragtede billetter til dagen, hvor den søde tand skulle forkæles. To af dem var vennerne Lars Kirkegaard og Søren Jensen, hvor førstnævnte havde stået i kø for at få billetter til kagearrangementet.

"Jeg har haft lyst til at tage med de seneste år, men først i år fik jeg taget mig sammen til at købe billetter," lød det fra Lars Kirkegaard, da Lokalavisen Aarhus stoppede ham midt i kagespisningen.

Foto: Jonas Wrede Hansen

"Det er virkelig et dejligt arrangement, og der er mange gode kager," fortsatte han, imens vennen Søren Jensen tilføjede:

"Kager betyder rigtig meget. Vi mødes ofte omkring kager og tester de forskellige steder i byen."

Flot donation

Oldermand i Aarhus og Omegns Bagerlaug, Henning Andersen, satte sammen med viceborgmester Camilla Fabricius, (S), dagen i gang. Men inden de mange fremødte kageglade gæster kunne sætte tænderne i de første kager, skulle en ordentlig check lige viderebringes. Traditionen tro går overskuddet nemlig til Børnecancerfonden og de kræftramte børn på Skejby Sygehus. Checken var på 45.000 kroner.

Lars Kirkegaard havde stået i kø for at få en af de eftertragtede billetter til årets Kagens Dag i Aarhus

Lars Kirkegaard havde stået i kø for at få en af de eftertragtede billetter til årets Kagens Dag i Aarhus Foto: Jonas Wrede Hansen

Og så blev kagearrangementet sat i gang med en hurtigt bemærkning fra oldermanden til de fremmødte gæster.

"I må spise så mange kager, I har lyst til, men husk kun at tage tre ad gangen," lød det fra Henning Andersen, inden alle kageentusiasterne havde forladt deres stole for at skynde sig op til det lange kagebord.

Ambitiøst mål

De to kagevenner Lars Kirkegaard og Søren Jensen var også hurtig ude af starthullerne for at smage de mange kager, og de havde endda gjort ekstra plads i deres maver for at spise så mange kager som muligt.

"Jeg har ikke spist frokost," lød det fra Søren Jensen, og det samme havde Lars Kirkegaard heller ikke.

"Min søster fortalte mig i går, at man skulle spise ekstra dagen inde for at udvide mavesækken. Det har jeg dog ikke gjort," grinede Lars Kirkegaard efterfølgende.

Begge havde det ambitiøse mål om at nå alle kagerne igennem. "

"Vi må nok indrømme, at vi er meget kageglade," lød det grinende fra dem begge.

Billetten til Kagens Dag i Aarhus kostede 100 kroner, og for den pris kunne gæsterne spise alle de kager, de havde lyst til. Overskuddet gik til Børnecancerfonden og kræftramte børn på Skejby Sygehus.

De otte deltagende bagere er:

  Bagergården i Saxild

  Bageriet Løgten og Hornslet

  Fru Nielsens Bageri

  Guldbageren Hørning

  KonditorBager Højbjerg

  SchweizerBageriet

  Strandvejens Bageri i Risskov

  KonditorBager Tilst

Publiceret 16 May 2018 16:32

SENESTE TV