Karina Jørgensen foran Det lille Hus i Graven 20, hvor der bliver solgt souvenir, tøj, notesbøger, smykker og meget mere.

Karina Jørgensen foran Det lille Hus i Graven 20, hvor der bliver solgt souvenir, tøj, notesbøger, smykker og meget mere. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Aarhus' måske mindste butik er åbnet

Det lille Hus i Graven har for nyligt slået dørene op med souvenir og brugskunst

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

butiksliv Tre kvinder med masser af energi og gåpåmod har netop slået dørene op til en helt ny butik i Graven. Det lille Hus, har de valgt at kalde den. Og det giver meget god mening, for det er måske nok Aarhus' allermindste butik på kun 10 kvadratmeter.

Det er sexolog og skyggevejleder Karina Jørgensen, der står bag butikken, mens Joanna Gammelgaard og Kirsten Mikkelsen har lejet sig ind med hver deres produkter.

Joanna sælger designsouvenirs fra Aarhus og står bag Urban Code, mens Kirsten har Pixel Pencil, hvor hun blandt andet laver bakker, tøj og notesbøger. Karina laver lidt smykker samt såkaldte fokuskort, og ellers har hun andres produkter i kommission i butikken.

"Det er håbløst at åbne en butik med hvert produkt, og derfor har vi skabt denne her fællesbutik, hvor vi skiftes til at ekspedere. Jeg har tidligere haft en café og brugskunstbutik i Åbyhøj, og selv om jeg i dag blandt andet er skyggevejleder og sexolog, så var der stadig noget, der råbte højt på, at jeg skulle åbne en butik," siger Karina Jørgensen og fortsætter:

"Jeg vil ikke vågne som 80-årig og tænke, hvad nu hvis jeg havde gjort...."

Værtindegave og forkælelse

For Karina Jørgensen har det været vigtigt at skabe en butik, hvor man kan købe en lille værtindegave, souvenir eller en forkælelsesgave til sig selv, og alle skal kunne være med på priserne.

"Det er vigtigt for os, at folk synes, det er hyggeligt at komme ind i vores butik, der er fra 1850, hvor der tidligere har været vaskeri. Der er en god fortælling til Det lille Hus," siger Karina Jørgensen, der påpeger, at hun ikke er naiv og tror, at hun kan blive rig af butikken.

For Kirsten Mikkelsen handler det om, at hun gerne vil teste sine produkter af, inden hun går i luften med en eventuel webshop, mens Joanna Gammelgaard gerne vil sælge sine souvenirs-produkter i en fysisk butik.

Fra venstre: Kirsten Mikkelsen, Joanna Gammelgaard og Karina Jørgensen byder velkommen i Det lille Hus i Graven i Aarhus C.

Fra venstre: Kirsten Mikkelsen, Joanna Gammelgaard og Karina Jørgensen byder velkommen i Det lille Hus i Graven i Aarhus C. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Jeg fik idéen for nogle år siden, fordi jeg er en del af Aarhusguiderne, og vi talte om, at der manglede designsouvenirs fra Aarhus, og her i butikken kan jeg vise de forskellige produkter," siger Joanna Gammelgaard.

Hvis man skal finde det lille hus, skal man følge tøjsnoren, der hænger ved Graven og gå ind i gården, så man ender ved Det lille Hus, der ligger i nummer 20. Her møder man så den mikroskopiske butik, hvor der er alle mulige forskellige varer at vælge imellem.

Publiceret 16 May 2018 10:00