Det enorme krydstogtskib har også tidligere besøgt København. På lørdag er det Aarhus, som får besøg af skibet, der har plads til 3.800 passagerer.

Det enorme krydstogtskib har også tidligere besøgt København. På lørdag er det Aarhus, som får besøg af skibet, der har plads til 3.800 passagerer. Arkivfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Kæmpe krydstogtskib kommer til Aarhus på lørdag

Krydstogtskibet Costa Favolosa kommer for tredje år i træk til Aarhus, og det glæder VisitAarhus, som kalder skibet for en af de største spillere på det europæiske krydstogtmarked

Af
Jonas Wrede Hansen

Ligesom 2017 blev et rekordår i Aarhus på krydstogtfronten, så bliver der også sat ny rekord i år. Aarhus Havn får nemlig i løbet af sommeren over 40 krydstogtanløb, hvilket vil sende knap 100.000 krydstogtgæster til Aarhus, og det er aldrig set tidligere. De første krydstogtskibe har allerede været forbi havnen i Aarhus, og i denne uge kommer der yderligere tre.

Folk er stolte over at bo i en krydstogtby

"Det bliver en rigtig god krydstogtsæson i år. Det er noget, vi har arbejdet målrettet på sammen med Aarhus Havn," fortæller Peer Kristensen, der er direktør hos VisitAarhus, til Lokalavisen Aarhus.

På lørdag er det et af de helt store krydstogtskibe, som vender tilbage til Aarhus, når italienske Costa Favolosa kommer. Skibet er med dets 1.100 besætningsmedlemmer om bord og plads til 3.800 gæster en af de helt store spillere på det europæiske marked. Det forventes at ankomme klokken 09.00 med italienske, spanske, franske og tyske gæster om bord og forlader Aarhus igen omkring klokken 19.00.

"Det giver liv, når der kommer turister til byen, og så giver det omsætning for byens butikker og attraktioner, så det er dejligt," fortæller Peer Kristensen.

Det er tredje år i træk, at det store krydstogtskib kommer til Aarhus, og det glæder VisitAarhus-direktøren, at aarhusainerne igen kan få glæde af et besøg.

"Lige præcis Costa Favolosa er et fantastisk skib. Det bliver jo synligt i bybilledet, og vi hører fra mange, at de bliver stolte over at være aarhusianere, når der kommer så stort et krydstogtskib til byen. Folk er stolte over at bo i en krydstogtby."

Tre skibe på samme dag

Men det er ikke kun Costa Favolsa, som i denne uge lægger vejen forbi Aarhus. Allerede onsdag kommer SAGA Sapphire med 1.150 gæster forbi havnen i Aarhus, og torsdag er det skibet Amadeas tur til at lægge til kaj i smilets by.

"Krydstogtrederierne kan lide Aarhus. De synes, at vi tager godt imod dem, og så byder Aarhus på en masse forskellige muligheder, som er til glæde for krystogtgæsterne," fortæller Peer Kristensen.

I løbet af sommeren vil Aarhus Havn modtage mere end 40 krydstogtanløb, hvilket giver ekstra pres på havnen. 15. juni vil der endda sejle tre krydstogtskibe ind og lægge til kaj samme dag. Det har havnen aldrig prøvet før, men Peer Kristensen er sikker på, at det nok skal forløbe smertefrit.

"Det handler bare om logistik. Lige da vi så beskeden om, at der var tre bookinger samme dag, tænkte man da, hvordan det skulle kunne lade sig gøre, men det bliver ikke noget problem. Vi har planlagt det," forsikrer VisitAarhus-direktøren.

Krydstogskibe denne uge i Aarhus:

SAGA Sapphire

Forventet ankomst: onsdag 16. maj kl. 08.00

Forventet afgang: onsdag 16. maj kl. 18.00

Antal gæster: 1.150

Antal besætningsmedlemmer: 400

Amadea

Forventet ankomst: torsdag 17. maj kl. 12.00

Forventet afgang: torsdag 17. maj kl. 19.00

Antal gæster: 625

Antal besætningsmedlemmer: 300

Costa Favolosa

Forventet ankomst: lørdag 19. maj kl. 9.00

Forventet afgang: lørdag 19. maj kl. 19.00

Antal gæster: 3.800

Antal besætningsmedlemmer: 1.100

Publiceret 15 May 2018 16:20

SENESTE TV