Forfatter udgiver litteratur på bænke i Aarhus

Aarhus får syv bænke med historier, der tager udgangspunkt i markante træer ved bænkene

"Fordi Gerda - sytten år gammel og lige indvandret fra Hjørring - drømte om den store verden, gik hun en lun aften i maj 1942 ned ad trappen foran banegården i Aarhus."

Sådan begynder en kort historie, som står at læse på en bænk i Rådhusparken i Aarhus.

Bænken i Rådhusparken er en syv bænke med historier, som bliver placeret centralt i byen. Det sker blandt andet ved en eg i Skanseparken, en birk i Mindeparken og et pæretræ i Grønnegade.

Den aarhusianske forfatter Inge Pedersen har skrevet bænkenes eventyrlige tekster, der tager afsæt i de markante træer, de enkelte bænke er placeret ved.

De syv bænke bliver indviet ved linden i Rådhusparken, hvor Inge Pedersens tekster bliver læst højt, og man kan høre mere om det litterære projekt Atlas Over Aarhus, som litteraturbænkene er en del af.

Indvielsen finder sted onsdag 16. maj klokken 15.00 med mødested ved Grisebrønden på Rådhuspladsen.

Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

ATLAS OVER AARHUS

Et litterært kortlægningsprojekt, hvor forfattere samt byens borgere skriver om byen. Teksterne udgives i byens mange rum i nye og overraskende formater, bl.a. på husgavle, pizzabakker, litteraturbænke, muleposer, T-shirts, hættetrøjer og fiktive parkeringsbøder. Projektet organiseres af foreningen 365tekster og var en del af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad og er støttet af Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje. Atlas over Aarhus fortsætter de kommende år med at udgive litteratur rundt omkring i byen.

Publiceret 15 May 2018 08:40

SENESTE TV