Pressefoto

Yahya Hassan gør comeback i Musikhuset

Den kontrversille digter skal læse sine egne tekster op. Det samme skal Helle Helle, og Bisse holder koncert ved et arrangement i Musikhuset i Aarhus

oplæsning I 2013 blev Yahya Hassan landskendt, da han med sin digtsamling debutterede på den danske litteraturscene med et brag. Med et oplag på mere end 120.000 eksemplarer blev Yahya Hassans debut den bedst sælgende debutdigtsamling i Danmark nogensinde.

Siden har der været stille på den litterære front. I stedet har den kontroversielle digter brugt tid på at føre valgkampagne til folketinget, diskuteret med diverse personer på de sociale medier, været i politiets søgelys, siddet i fængsel, men nu er han tilbage igen. En ny digtsamlig skulle eftersigende være på vej, men inden da kan Yahya Hassan opleves i Aarhus. Det oplyser Musikhuset i en pressemeddelelse.

Han er en del af programmet til litteraturarrangementet 'Digte og Lyd', der vender tilbage til Musikhuset med et overflødighedshorn af fantastisk dansk lyrik og litteratur til efteråret.

Udover Yahya Hassan består 'Digte og Lyd' denne gang af en af Danmarks største forfattere Helle Helle, et af landets største talenter i Olga Ravn, der sammen med musiker Simon Littauer giver en anderledes, mere musikalsk oplæsning, samt koncert med Bisse.

Til at kæde det hele sammen træder Ane Cortzen frem på scenen som konferencier, oplyser Musikhuset i pressemeddelelsen.

'Digte og Lyd' løb senest af stablen i efteråret 2017, hvor blandt andre Jørgen Leth læste op på scenen i Rytmisk sal i hjembyen Aarhus.

jwh

Publiceret 14 May 2018 15:00

SENESTE TV