Modelfoto: Mostphotos

Ny støjhandlingsplan på vej i Aarhus

En ny støjhandlingsplan skal sikre et fortsat fokus på at forebygge og begrænse de trafikskabte støjproblemer i kommunen, oplyses det i en pressemeddelelse

Magistraten har mandag behandlet et forslag til en ny støjhandlingsplan i Aarhus. Det skriver Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

"Forslaget lægger op til, at kommunen stadig bruger støjreducerende belægninger på udvalgte og støjbelastede vejstrækninger samt, at man indtænker støjbekæmpelse som et grundlæggende forhold i by- og trafikplanlægningen," står der i pressemeddelelsen.

Aarhus Kommune har siden 2008 anvendt støjreducerende belægninger på mange af de større veje i Aarhus. Det har medført et fald i antallet af støjramte boliger.

”Det er positivt, at der er sket et fald i antallet af boliger, der oplever problemer med støj. Der er dog stadig mange aarhusianere, der bor langs de mest trafikerede veje og som derfor oplever støjgener. Vi skal derfor fortsat have fokus på at undgå eller begrænse de skadelige virkninger fra trafikstøj,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Når forslaget er behandlet i byrådet kommer det i en otte ugers offentlig høring.

jwh

Publiceret 14 May 2018 21:15

SENESTE TV