Modelfoto

378 unge er hjemløse i Aarhus: Vil du lade en ung hjemløs flytte ind?

Nyt projekt søger frivillige, der vil åbne døren for en ung hjemløs

De unge mangler et fællesskab og et sted, de kan føle sig hjemme. Nogle bliver sofasurfere, opholder sig hos bekendte eller tilfældige, mens et stigende antal ender på gaden. Lige nu er der 2.300 hjemløse i Danmark - heraf 378 i Aarhus og 380 i København. Det er dobbelt så mange som for otte år siden, og tallet stiger.

Sådan lyder det fra Røde Kors og Hjem til Alle, der arbejder for at bekæmpe hjemløshed. De har taget initiativ til et projekt Hjem til Dig, der skal bringe unge hjemløse godt videre i livet. Det handler ganske enkelt om, at du frivilligt kan lade en ung på kanten af hjemløshed bo hjemme hos dig i 3-6 måneder.

"Hvis vi skal bekæmpe unges hjemløshed, handler det ikke kun om at give dem tag over hovedet. Det handler i lige så høj grad om, at den unge kommer til at kende nogen, der vil ham eller hende det godt. At de får nogen at støtte sig til, og som kan lukke dem ind i et godt fællesskab. Det kan kommunen ikke klare alene. Derfor beder vi nu frivillige om hjælp. Jeg tror på, at for mange unge kan det være netop det skridt, der forhindrer dem i at ende i permanent hjemløshed," siger Vibe Klarup, direktør i Hjem til Alle, i en pressemeddelelse.

Projektet er udviklet i et samarbejde mellem Røde Kors, Hovedstadens Røde Kors, Røde Kors i Aarhus, Ungdommens Røde Kors og Hjem til Alle Alliancen. Projektet løber over tre år og er finansieret af Bikubenfonden.

"Vi glæder os til at komme i gang med det her projekt, fordi vi er overbeviste om, at det virkelig kommer til at gøre en forskel for både de unge og de værtsfamilier, som kommer til at være med. I forvejen arbejder vi i Røde Kors med en række sociale aktiviteter, hvor det at knytte bånd og skabe sociale fællesskaber er omdrejningspunktet, og hvor den personlige støtte er det, der hjælper videre. Det at de unge får både en bolig, et stabilt fællesskab og en ung-til-ung mentor kommer forhåbentligt til at betyde, at de får overskud til at gå den retning i livet, de ønsker," siger Marie-Louise Gotholdt, National Chef i Røde Kors.

Læs mere om projektet.

jr

Publiceret 14 May 2018 06:45

SENESTE TV