Kronprinsparret bliver hyldet på balkonen på rådhuset i Aarhus

Kronprinsparret bliver hyldet på balkonen på rådhuset i Aarhus Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Frederik og Mary besøger filmbyen, møder iværksættere og klipper to røde snore i Aarhus

Kronprinsparret besøger Aarhus tre dage før kronprinsens 50 års fødselsdag

Mandag 21. maj kommer Kronprins Frederik til Aarhus for at deltage i kronprinsens eget løb i anledning af hans 50 års fødselsdag, Royal Run. Allerede to dage senere kommer han tilbage til Smilets By sammen med Kronprinsesse Mary for at deltage i flere begivenheder i forbindelse med hans runde fødselsdag.

Onsdag 23. maj skal kronprinsparret besøge film- og medieproduktionsmiljø i Filmby Aarhus samt nogle af byens unge iværksættere. Kronprinsparret deltager desuden i åbningen af byens nye internationale sejlsportscenter og af forskningscentret Crown Prince Frederik Center for Public Leadership ved Aarhus Universitet.

Kronprinsen fylder 50 lørdag 26. maj 2018.

Program 23. maj:

Kl. 9.30: Kronprinsparret anløber Havnepladsen i Kongeskibet. Modtagelse på kajen ved borgmester Jacob Bundsgaard.

Kl. 10.00: Besøg i Filmby Aarhus, hvor kronprinsparret bydes velkommen af rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad. Efter en generel præsentation af filmbyen introduceres Kronprinsparret til firmaet M2 Film, inden parret besøger Filmbyens inkubator for unge virksomheder.

Kl. 10.40: Kronprinsparret præsenteres for iværksætterfirmaerne Njord Gin, Woden, Pond og Enorm. Besøget finder sted hos Njord Gin, Kalkværksvej 2, Aarhus.

Kl. 11.30: Kronprinsparret ankommer til åbningen af Aarhus Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø. Kronprinsen står for den officielle åbning, og parret deltager i en frokost for gæster og sponsorer.

Kl. 13.00 Kronprinsparret deltager i åbningen af forskningscentret Crown Prince Frederik Center for Public Leadership. Vært er Aarhus Universitet.

Fakta

FILMBY AARHUS

Filmby Aarhus er centrum for film- og medieproduktion i Jylland og således spydspidsen i Aarhus Kommunes satsning på film- og medieområdet. Virksomhederne i Filmby Aarhus producerer alle facetter af medieprodukter spillefilm, dokumentarfilm, reklamefilm, billeder, tekster, webprodukter og meget mere. Filmby Aarhus støtter filmproduktion igennem Den Vestdanske Filmpulje.

NJORD GIN

Njord Gin blev etableret i 2014, og i sommeren 2017 etablerede virksomheden det første destilleri i Aarhus siden 1881 i en bevaringsværdig tidligere pumpestation. Det er Danmarks eneste rene gin-destilleri, og de arbejder på at nyfortolke gin-genren i en løbende udvikling af nye produkter i samarbejde med andre fødevarevirksomheder og toprestauranter.

WODEN

Woden er et eksempel på ét at de mange kreative modevirksomheder i denne havnenære del af Aarhus. Woden producerer sneakers, og de benytter lakseskind i stedet for læder. Lakseskind har vist sig at være et stærkere materiale end læder. I stedet for, at lakseskind bliver et spildprodukt af lakseproduktion, så kan det således benyttes hensigtsmæssigt til skoproduktion.

POND

Pond er en biotech virksomhed fra 2015, der arbejder på at udvikle produkter baseret på 100 procent biomaterialer som miljørigtige alternativer til oliebaserede produkter såsom plast. Virksomheden har vundet adskillige danske og internationale priser for deres produkter.

ENORM

Enorm er en insektvirksomhed, der udvikler forskellige produkter med tilsætning af insekter og insektmel. Insektproduktion er en bæredygtig ingredienskilde, idet det er en mere ressourceeffektiv måde at producere proteiner. Enorm har netop har vundet prisen som årets innovator hos Danish Food Cluster.

AARHUS INTERNATIONALE SEJLSPORTSCENTER

Sejlsportscenteret vil forene de bedste faglige kompetencer inden for udviklingen af sejlsportens mange facetter. Samtidig vil Aarhus Internationale Sejlsportscenter også være et attraktivt opholds- og oplevelsessted for byens mange ikkesejlende borgere. Centeret opføres af Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, som Sailing Aarhus, Dansk Sejlunion, Team Danmark og Idrætssamvirket Aarhus står bag. Byggegrunden har man fået af Aarhus Kommune, og selve anlæggelsen af sejlsportscentret bliver gennemført med støtte fra AP Møller Fonden, Nordea-fonden, Salling Fondene, Lokale & Anlægsfonden og Aarhus Kommune.

jr

Publiceret 11 May 2018 15:29

SENESTE TV