Rasmus Bro Henriksen med sin kone, Liza Schmidt, der bliver lærer på skolen.

Rasmus Bro Henriksen med sin kone, Liza Schmidt, der bliver lærer på skolen.

Aarhus Efterskole får ny forstander

Efterskolen i Skåde har ansat Rasmus Bro Henriksen som ny forstander fra august 2018

Af
Af Martin Jørgensen

Efter 14 år på posten som forstander på Aarhus Efterskole, er en æra slut for Bent Ole Bærenholdt. Han bliver afløst af Rasmus Bro Henriksen.

Den nyudnævnte forstander kommer fra en stilling som redaktør på Kristeligt Dagblads Forlag.

På trods af ikke tidligere at have arbejdet på en efterskole var han den af ansøgerne, der havde mest efterskoleblod i årerne, lyder det i en pressemeddelelse fra Aarhus Efterskole.

"Når forandringens vinde blæser, vil nogle bygge læhegn og andre vindmøller. Vi kunne have bygget læhegn ved at vælge en erfaren og garvet efterskolemand til ny forstander – men bestyrelsen har valgt at gå med vindmøllen. En vindmølle rager op i landskabet, kan ses på lang afstand og giver energi og motivation til fremtidens Aarhus Efterskole," sagde bestyrelsesformand Lene Straarup fra sin talerstol på efterskolens generalforsamling i slutningen af april, ifølge pressemeddelelsen.

Forandring fryder

Også Lærerrådsformand Marlene Baltzer Erlang er begejstret for den nye forstander:

"Det er rigtig spændende, at Rasmus kommer fra en anden verden og kan tilføre os noget nyt, nogle nye idéer og nye måder at se tingene på. Han er nysgerrig og frimodig, men også ydmyg over for opgaven og over for, at vi er en velfungerende skole med mange medarbejdere, der gør det rigtig godt."

Ved præsentationen af Rasmus Bro Henriksen understregede bestyrelsesformand Lene Straarup, at valget også var faldet på ham, fordi han forstod skolens grundlag og samtidig kunne bringe traditionen i spil:

"Vi er trygge ved, at Rasmus vil holde fast i skolens kirkelige værdigrundlag i mødet med eleverne. Vi ønsker at holde fast i kerneværdierne. Men der må også godt ske forandring, og derfor er vi gået uden for efterskoleverdenens trygge mure for at finde skolens næste forstander".

Afgående forstander

Det vellidte forstanderpar Bent Ole og Hanne Bærenholdt vil blive savnet på efterskolen, men den afgående forstander har hele tiden tænkt posten som en gave og opgave, man får lov at passe på i en årrække, før den skal gives videre. Og med valget af Rasmus Bro Henriksen glæder han sig over, at værdier og skoleledelse har vejet tungere end administration og drift:

"Det er ikke bare med ro i sindet, at jeg kan gå af – det er med glæde," siger Bent Ole Bærenholdt.

Rasmus flytter sammen med sin kone, Liza Schmidt, til skolen, hvor hun bliver lærer. Hun er cand. mag. i engelsk og russisk og har efteruddannet sig inden for arbejde med psykisk sårbare unge. Hun har været højskolelærer gennem fem år og siden 2010 studievejleder på DTU, Danmarks tekniske Universitet. For hende er tiden og langsommeligheden en stor kvalitet ved efterskolelivet. Med sig fra København har Rasmus og Liza deres to børn, Birk på syv år og Gunvor på ni.

Publiceret 09 May 2018 08:00