Spot-festivalen passer til Aarhus

Fra onsdag 9. maj og fire dage frem er Aarhus for 24. gang vært for Spot Festivalen. Spot Festivalen er en branchefestival. Festivalen er for længst blevet kendt udenfor landets grænser og trækker både internationale og danske talentspejdere, der dybt seriøst leder med lys og lygte efter det bedste nye - og helst finder det før de andre. Dem, der spiller, er uprøvede talenter og enkelte mere etablerede navne. Fælles for alle er, at de gerne vil spottes og skabe sig en levevej med musikken.

Det er lykkes for en lang række bands - mange af dem fra Aarhus, som har fået kickstartet deres karriere på Spot. Blandt andet fordi deres musik er blevet blæst ud på DRs P3 og P6 Beat i Karrierekanonen. Andre har gaflet sig internationale kontrakter og nogle er kommet hjem med nye kontakter, der har bragt dem videre på vejen mod de store scener. For eksempel har Tina Dickow, Mø, LOC og Dúné fået et skub i ryggen af Spot Festival.

Spot Festivalen har udviklet sig. Den breder sig på byens pladser og fylder spillestederne i Aarhus. I år vil der være mere end 300 koncerter på 30 scener rundt omkring i midtbyen. Nogle af dem er gratis andre kræver entré.

Byens mange studerende og de musikinteresserede har lagt festivalen fast ind i deres kalendere. Der er i disse år efterhånden lige så meget gang i den aarhusianske musikbranche som i storhedstiden i 1980'erne. Da havde Aarhus et stærkt musikmiljø, hvor bands som TV2, Gnags og Thomas Helmig erobrede hitlisterne og hallerne rundt omkring i Danmark. Det er den scene, som Spot Festivalen har formået at bygge videre på. Det har man over årene gjort så godt, at Spot Festival er på finansloven og årligt modtager over to millioner kroner fra Statens Kunstfond. I sig selv er det en blåstempling.

Spot Festivalen er vokset, og er blevet en international begivenhed, der forener det kreative og kommercielle. Og på den led er den et rigtig godt spejl på, hvad Aarhus også er. Det kreative og det kommercielle, der går hånd i hånd og skaber spændende oplevelser. Spot-on Aarhus.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 08 May 2018 15:00

SENESTE TV