Karen Togsverd Hansen, sognepræst i Skæring Kirke.

Karen Togsverd Hansen, sognepræst i Skæring Kirke.

Præsteklumme: Mere end det man ser ved første øjekast

Af
Karen Togsverd Hansen

sognepræst i Skæring Kirke

præsteklumme Verden rummer meget mere end det, man ser ved første øjekast. Vidste du for eksempel, at der er en stjerne inde i et æble? Når man skærer æblet over på en bestemt måde, kan man få øje på den: Stjernen, som gemmer sig dér godt skjult inde i æblet.

Man kan leve et helt liv uden at vide det. Man kan spise utallige æbler uden at bemærke den og uden at smage den: Den lille stjerne, som æblet gemmer på. Men æblet rummer mere end det, man ser ved første øjekast.

Mennesker rummer mere end det, man ser ved første øjekast. Ethvert menneske indeholder noget ganske særligt, og der findes ikke to, der er ens. Kun én har dit udseende, dine evner, din historie og dine muligheder. Ethvert menneske rummer derfor også noget spændende og interessant, som det er værd at nå ind til og lytte til. Tænk på det, når du møder mennesker – hvad enten det er gamle kendinge eller nye bekendtskaber: Her er et menneske med en unik historie og en unik sammensætning, som har noget unikt at byde på. Her er et menneske, der er skabt helt unikt, og du opdager kun det unikke, hvis du giver dig tid til at komme ind bag overfladen.

Men tilværelsen i det hele taget rummer også meget mere end det, man ser ved første øjekast. Og Gud er der. Midt i vores tilværelse. I julen hører vi, at Gud gik ind i vores verden i sin søn Jesus, der blev født og levede her. Og Gud er stadig til stede her hos os. Han sidder ikke tilbagetrukket i en himmel et andet sted, men han er til stede med sin ånd i vores liv. Han er med i vores hverdagsliv og i den største lykke og i den værste ulykke, vi kommer ud for.

Man kan leve et helt liv uden at forholde sig til det. Man kan overøses af velsignelser og gaver fra Gud uden at opdage eller bemærke, hvor det kommer fra. Man kan leve et helt liv, hvor man tror, at der ikke er hjælp at hente, men at man skal klare alting selv. Men så går man glip af noget afgørende, og man overbelastes som menneske.

Din kirke slår dørene op og inviterer til gudstjenester, samvær og mange forskellige aktiviteter ugen rundt. Det gør vi for at sætte fokus på det, vi ikke kan se ved første øjekast. Det gør vi for at forkynde om Gud, der er til stede i vores liv. Det gør vi for at give mennesker mulighed for at hente kræfter, styrke og mod til livet. Og det gør vi, fordi der også i mødet med mennesker og mødet mellem mennesker ligger en stor værdi. For hvert eneste menneske er skabt unikt og fortjener at blive set og lyttet til.

Hermed inviteres alle til at komme og være med. Måske ses vi?

Publiceret 05 May 2018 08:00

SENESTE TV