2017 var debutår for 'Film i Skoven', hvor flere tusinde mennesker var med til at gøre festivalen levende. Arkivfoto.

2017 var debutår for 'Film i Skoven', hvor flere tusinde mennesker var med til at gøre festivalen levende. Arkivfoto.

Helt ude i skoven: Stor børnefestival bliver gentaget

'Film i Skoven' vender tilbage efter 2017's succesfulde festival. Det sker 19.-20. maj i Riis Skov

Af
Kim Skovrup Andersen

Riis Skov skal igen fyldes med børnelatter, telte med filmfremvisninger og koncerter fra 19.- 20. maj.

For børnefestivalen 'Film i Skoven', som havde debut i kulturhovedstadsåret, bliver nemlig gentaget.

"Vi er super glade for, at vi får mulighed for at arrangere 'Film i Skoven' igen. Det har været en udfordring i år, fordi det ikke er kulturhovedstadsår, og støtten ikke har været lige så stor, men vi er kommet i mål på grund af gode samarbejdspartnere," fastslår Katharina Simpson, der er idékvinde og festivaldirektør.

Kendte klassikere

Blandt de indtil videre offentliggjorte navne finder man sangerinden Karen Makupa, et tolv mand stort New Orleans orkester samt tegner og løgnehistoriefortæller Carl Quist-Møller. Sidstnævnte står blandt andet bag 'Jungledyret Hugo'.

I opstillede telte i skoven vil der både blive vist nye film og klassikere som 'Bennys Badekar', der i øvrigt er lavet af Carl Quist-Møllers far, Flemming.

Derudover vil der også være kreative workshops på Tumlepladsen i Riis Skov, som har fået genvalg som festivalplads. Festivaldirektøren er ganske enkelt forelsket i området.

"Det er sådan en smuk lokation, og her i starten af foråret, føles det jo nærmest magisk at træde ind i skovåbningen, der er ind til pladsen med de nyudsprunge træer. Der er en helt speciel atmosfære, " siger hun.

Arrangørgruppe på Godsbanen, hvor børnefestivalen planlægges. Fra venstre er det Puk Qvortrup Bianchi, Bircan Aykurt, Katharine Simpson, Jakob Langkjær, Laura Bechsøfft Palm og Charlotte Biermann Bentsen. Foto: Camilla Braüner.

Arrangørgruppe på Godsbanen, hvor børnefestivalen planlægges. Fra venstre er det Puk Qvortrup Bianchi, Bircan Aykurt, Katharine Simpson, Jakob Langkjær, Laura Bechsøfft Palm og Charlotte Biermann Bentsen. Foto: Camilla Braüner.

Riis Skov er til lejligheden dekoreret med kunstværker, der er kreeret af lokale børn fra Aarhus.

"En af grundene til, at vi kan gentage 'Film i Skoven', er, at festivalen fungerede rigtig godt sidste år i en afslappet atmosfære i et stort indhegnet skovområde. Vi ved, det virker. Og vi ved, vi har et godt koncept. Det giver mere ro i maven i forhold til sidste år," siger Puk Qvortrup Bianchi, som bærer titlen producer på 'Film i Skoven'. Sammen med Katharine Simpson var hun hovedkræfterne bag den første festival i 2017.

Her gæstede godt og vel 4.000 mennesker skoven i det nordlige Aarhus. I år håber de på lidt flere:

"Vi håber, det igen bliver et godt år, og at vi vil vokse i fremtiden og samarbejde med endnu flere Aarhus-institutioner. Vi har et mål om 6.000 besøgende i år," siger Simpson, der stadig godt kunne bruge frivillige til børnefestivalen. Indtil videre har arrangørerne fået god hjælp fra studerende fra VIA.

Film i Skoven:

Film i Skoven er film- og kulturfestival for børn i alderen 3-10 år som målgruppe i Riis Skov.

Festivalen løber fra den 19. - 20. maj, men der er læringsdage for lokale institutioner 17. - 18. maj.

Udover at give børnene en smag for film er målet også at give et kig ind i andre kulturer.

Læs mere på filmiskoven.dk

Publiceret 05 May 2018 07:00

SENESTE TV