Rådmand Bünyamin Simsek (V) mener, at kommunen gør, hvad den kan for at minimere affaldsproblemer ved indfaldsveje.

Rådmand Bünyamin Simsek (V) mener, at kommunen gør, hvad den kan for at minimere affaldsproblemer ved indfaldsveje.

Rådmand: "Medarbejderne løfter affalds-opgave"

Bünyamin Simsek (V) mener, at der i høj grad er tale om en færdselsopgave for at undgå, at der bliver svinet på kommunens indfaldsveje. Projektleder er opmærksom på Lisbjerg-problem

Af
Kim Skovrup Andersen

Ifølge rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), er der blevet gjort en stor indsats for at minimere affald i naturen omkring Lisbjerg.

”Vores medarbejdere er servicemindede og ansvarlige, og jeg har derfor tiltro til, at de løfter den del af opgaven, som er kommunens. Medarbejderne påtager sig allerede i dag en rolle med at orientere og vejlede, hvis de ser nogen køre med utilstrækkelig eller uforsvarlig afdækning af deres trailere og lignende," siger rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, som mener, at der også ligger et ansvar andre steder end hos kommunen:

"Opgaven er først og fremmest en færdselsopgave, hvor altså politiet og delvist også Transportministeriet spiller en rolle. Både med henblik på at håndhæve lovgivningen men også med oplysningskampagner," fastslår rådmanden.

Tenna Olsen er projektleder i Teknik og Miljøs Center for Byens Anvendelse og har ved selvsyn set affaldsproblemet i Lisbjerg på en gåtur med netop Wolfgang Weissschädel fra fællesrådet for snart et år siden.

Stigende problem

Hun anerkender fuldt ud det stigende affaldsproblem.

"Vi er meget opmærksomme på problemet. Det er helt rigtigt, at det er meget slemt i Lisbjerg. Generelt har vi bestemt en udfordring langs mange af vores indfaldsveje i kommunen. Specielt dér, hvor vejene ligger i nær kontakt til vores genbrugsstationer, ” siger hun.

Det er ifølge projektlederen langt fra privatpersoner, som taber mest affald.

"Det er entreprenørvirksomhederne, der kører med erhvervsaffald til Lisbjerg, som i virkeligheden er de største syndere. Der har været snak om, at vi skulle tage kontakt til nogle af de store entreprenørvirksomheder, som vi ved kører meget ude ved Lisbjerg, og dem tager vi fat i snarest," fastslår Tenna Olsen, der også står for 'Ren By', hvor frivillige har samlet affald siden 2013.

1.000 frivillige

"I år bliver vi over 1.000 frivillige, hvilket er en fordoblingen bare i forhold til sidste år. Jeg kan mærke, at der er flere, som interesserer sig for indfaldsveje. Og det er fordi, de er blevet opmærksomme på, at der er rigtig meget affald her. Det er ærgerligt, at der er brug for det, men det er vildt fedt, at borgerne er med til at løfte et ansvar," siger Tenna Olsen.

Publiceret 02 May 2018 06:00

SENESTE TV