Arkivfoto: vildmedfoto.dk

Helmig-amok: Festugekoncert udsolgt på ingen tid

Det tog få timer, og så var alle billetter til Thomas Helmigs festuge-koncert udsolgt. Det oplyser Aarhus Festuge

Billetterne til Thomas Helmigs tyvstartkoncert af denne års Aarhus Festuge blev i dag sat til salg. Men det tog ikke lang tid, før er ikke var flere tilbage. Få timer efter, billetter var sat til salg, blev der nemlig meldt udsolgt, oplyser Aarhus Festuge i dag på sin hjemmeside.

Dermed bliver det foran en udsolgt koncertplads, at Thomas Helmig torsdag 30. august går på scenen til den uoficielle åbning af festugen, og det vækker begejstring hos Aarhus Festuges ledelse.

"Vi er naturligvis begejstrede for at kunne melde udsolgt, og vi glæder os til at tage forskud på Festugen med så mange gæster samlet til koncerten. Det er i sandhed i godt selskab, og den bedst tænkelige måde at komme i den rette stemning til 10 dage med brobygning og kulturoplevelser," siger festugens direktør, Rikke Øxner, til Aarhus Festuges hjemmeside.

Ved dagens billetsalg var det kun muligt at købe fire billetter ad gangen. Det maksantal var ifølge Aarhus Festuge blevet sat for at undgå, at folk eller virksomheder kunne spekulere i en udsolgt koncert. Der er oprettet venteliste til de uheldige Helmig-fans, som ikke nåede at sikre sig en billet.

Aarhus Festuge finder sted fra 31. august til 9. september og åbnes officielt dagen efter den udsolgte koncert med en galla-åbning i Musikhuset Aarhus.

jwh

Publiceret 02 May 2018 14:30

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.