Formand til medie: Strøgets butikker har det svært

Butikkerne i det centrale Aarhus er under pres, fortæller Strøgets formand, Lars Svendsen, til Århus Stiftstidende

Nethandlen og storcentre er en stor trussel mod Aarhus midtbys butikker. Ifølge Strøgets formand, Lars Svendsen, oplever mange af butikkerne, at det går svært med at få økonomien til at løbe rundt. Det skriver Århus Stiftstidende.

"Mange har røde tal på bundlinjen, en del får det til lige at løbe rundt, mens enkelte trods alt oplever kronede dage. Vi er med andre ord pressede overalt i city," siger Lars Svendsen til mediet.

Onsdag aften var der generelforsamlingen hos Strøget, og her var det lige præcis butikkernes hårde tider, der var oppe at vende. Her lagde formand Lars Svendsen ifølge Århus Stiftstidende især vægt på de mange forskellige butiksskift, som man ikke så tidligere, og de store butikscentre uden for byen, som de store årsager til, at strøgets butikker oplever hårde tider.

"Vel flytter 5000 mennesker til byen hvert år, men jeg tror, at 5000 biler hvert år undlader at køre til city, men i steder triller til centrene uden for byen eller til Odder, Skanderborg, Silkeborg og Randers Storcenter. City skal ikke bruges til gennemkørende trafik, men så meget mere vigtigt er det at skabe nogle gode, direkte trafikårer til centrum, hvor vi ikke skal holde i kø i én uendelighed. Få dernæst bygget nogle p-huse i direkte tilknytning til butiksområderne i stedet for ustandseligt at tænke i grønne områder, som vi allerede har rigeligt af, sagde Lars Svendsen, der mente, at p-huse ikke skal ligge på havnen. Det er for langt væk fra byens puls, butikkerne. Det har Navitas og Dokk1 bevist," sagde han ifølge mediet til generalforsamlingen onsdag aften.

jwh

Publiceret 26 April 2018 08:00

SENESTE TV