Når de røde faner i år skal blafre 1. maj i Aarhus, er det ikke på Tangkrogen, det kommer til at foregå. Arkivfoto: Sarah Christine Nørgaard / Ritzau Scanpix

Når de røde faner i år skal blafre 1. maj i Aarhus, er det ikke på Tangkrogen, det kommer til at foregå. Arkivfoto: Sarah Christine Nørgaard / Ritzau Scanpix

Over 20 år på Tangkroen:

I år flyttes 1. maj

Efter mere end 20 år på Tangkrogen flytter Aarhus’ store 1. maj-arrangement til den nye Havneplads mellem Toldboden og Navitas. I samme omgang nytænkes begivenheden

Det er tid til nye tider i år. Efter mere end 20 år har den støvede plads på Tangkrogen dannet ramme om Aarhus' store 1. maj-arrangement. Sådan bliver det ikke i år. Hele 1. maj-begivenheden bliver nemlig nytænkt, og i samme omgang flyttes arrangementet til den nye Havneplads i hjertet af Aarhus. Det oplyser LO Aarhus i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Plagede pelsbutik: Nu vender vrede veganere sig mod Arla

”I mange år har Tangkrogen dannet ramme om arbejdernes internationale kampdag her i Aarhus, men nu er tiden til forandring. Vi har haft mange gode stunder på Tangkrogen, men med vores nye placering på Havnepladsen får vi en helt anden synlighed,” siger Ole V. Christiansen formand LO Aarhus i pressemeddelelsen.

I år vil arrangementet også i langt højere grad lægge op til debat og dialog. Hvor der tidligere kun har været store scener, vil der i år også være tre kupler, hvor organisationer, partier og ganske almindelige aarhusianere sætter dagsordenen og bringer emner til debat. Denne del er blandt andet inspireret af folkemødet på Bornholm. Der vil dog stadig være traditionelle 1. maj-taler på den store scene.

”Det bliver meget spændende at se, hvordan aarhusianerne tager imod det nye format. Jeg forventer, at folk er glade for at blive bragt mere i spil. I stedet for blot at lytte, har man nu en stemme,” fortsætter Ole V. Christiansen i pressemeddelelsen.

Flytningen er sket efter en undersøgelse

Omdannelsen af 1. maj-begivenheden er en direkte udløber af en undersøgelse, der blev lavet blandt deltagerne af sidste års arrangement. Undersøgelsens resultater viste nemlig, at aarhusianerne ønskede noget nyt og at blive inddraget mere i selve begivenheden. Det har fagbevægelsen lyttet til.

”Man kan sige, at nytænkningen af 1. maj sker efter gæsternes eget ønske. Det har været en rigtig god oplevelse at finde ud af, hvor engagerede aarhusianerne rent faktisk er i arbejdernes vilkår,” siger Ole V. Christiansen.

Kampdagen går i gang klokken 12.30 på Havnepladsen og forsætter frem til klokken 17.00. Ud over de planlagte taler, og debatten og dialogen i kuplerne, vil Folkeklubben og Remedy sørge for den gode stemning.

”Jeg ser helt ufatteligt meget frem til årets 1. maj. Jeg glæder mig til, hvordan tusindevis af arbejdere og feststemte mennesker vil indtage Havnepladsen i hjertet af Aarhus og gøre byen rød. Alle skal med,” siger LO-formanden i Aarhus.

jwh

Publiceret 25 April 2018 09:45

SENESTE TV