På den blinde del af Sandkåsvej i Hasle vil der fremover komme trafik i størrelsesordenen 150-190 ture pr. døgn, vurderer kommunen, når der bygges ungdomsboliger i bunden af vejen.

På den blinde del af Sandkåsvej i Hasle vil der fremover komme trafik i størrelsesordenen 150-190 ture pr. døgn, vurderer kommunen, når der bygges ungdomsboliger i bunden af vejen.

Øget trafik på vej til plejehjemmet:

Byråd overhører protest på Sandkåsvej

Trods opråb fra en stor gruppe beboere på Sandkåsvej i Hasle, vedtog byrådet onsdag nyt boligbyggeri uden ny vejadgang

Af
Louise Nyvang Burmeister

At der kommer ungdomsboliger på nabogrunden i tre og fire etagers højde, det har beboerne på Sandkåsvej affundet sig med.

Men at indkørslen til disse nye boliger bliver af samme vej, som beboerne i ældreboligerne benytter, det er der stor utilfredshed med på vejen.

LÆS OGSÅ: Beboere på Sandkåsvej i opråb: En håbløs hovsa-løsning

Ikke desto mindre blev det resultatet efter onsdagens byrådsmøde, hvor netop sagen om boligbyggeriet var på dagsordenen.

Kun Jette Skive (DF) tog ordet, da sagen blev behandlet som punkt nr. 13 på mødet:

“Begrundelsen for, at man laver vejbump (og ikke en ny vej, red,), er, at folk vil komme til at holde lidt længere i kø ud til den store vej (Herredsvej, red,). Det vil altså sige, at man tager mere hensyn til folk, der holder i kø end folks sikkerhed på Sandkåsvej, men vi bøjer os for flertallet, og siger, at det er bedre end ingenting, og derfor støtter vi op om det,” lød det fra Jette Skive i byrådssalen.

Vejchikaner fremfor vejbump

Omkring 40 beboere har skrevet under på en underskriftsindsamling, der argumenterer mod den øgede mængde trafik på vejen, som bruges af ældre, dårligt gående borgere, nogle brugere af rollator, andre brugere af kørestol. 

Protesten afstedkom, at sagen - inden den endelige byrådsbehandling - blev sendt i Teknisk Udvalg, og her vedtog et enigt udvalg, at man vil etablere vejbump og fortov på den blinde del af Sandkåsvej for at sænke hastigheden.

LÆS OGSÅ: Hasle- boliger: Kritik får kommunen til at gå fra fem til tre etager

Jette Skive mener dog, at det bør være vejchikaner.

“Jeg vil gerne animere til, at man går væk fra de vejbump og i stedet laver vejschikaner, der kan begrønnes med planter og træer, så vi får et pænt område at se på. Må jeg minde om, at der ligger et plejehjem på Sandkåsvej, som rimelig tit får besøg af ambulancer, som skal henover de her vejbump? Så vejchikaner vil være på sin plads,” lød det fra byrådspolitikeren.

Centerrådet på Lokalcenter Toftegården, der er blandt de naboer, som har gjort indsigelser, er ærgerlig over byrådets beslutning.

“Ja, vi ærgrer os da. Det var mest logisk med en anden vejadgang, men sådan skulle det altså ikke være,” siger Jørn Laursen, der er kasserer i centerrådet.

Han mener personligt, at vejchikaner nu vil være en bedre løsning end vejbump på vejen, der adskiller plejehjem og lokalcenter.

Publiceret 09 April 2018 11:00

SENESTE TV