Professor Vijai Shukla modtog i 2002 ’Stephen S. Chang Award’ og i 2005 den prestigefyldte AOCS Fellow Award som påskønnelse for de resultater, han har opnået gennem mere end 30 års forskning i fedtstoffers betydning for helbredet.

Professor Vijai Shukla modtog i 2002 ’Stephen S. Chang Award’ og i 2005 den prestigefyldte AOCS Fellow Award som påskønnelse for de resultater, han har opnået gennem mere end 30 års forskning i fedtstoffers betydning for helbredet.

Verdenskendt forsker flytter til Harlev

Professor Vijai Shukla har flyttet sin virksomhed til Harlev. Herfra rejser han verden rundt med sit sundhedsbudskab

Af
Louise Nyvang Burmeister

Allerede som 51-årig havde han vundet alle forskningspriser inden for sit fag.

Det er ikke en hr. hvemsomhelst, der netop har flyttet sin virksomhed til Cedervej 7 i Harlev.

Professor Dr. Vijai K. S. Shukla, der har en doktorgrad i biokemi og er professor i human ernæring, har fået et utal af hædersbevisninger og modtaget de fornemmeste internationale priser i sit fag.

Udover sin succesfulde virksomhed International Food Science Centre A/S, der leverer olier til internationale fødevare- og kosmetikvirksomheder og senest har lanceret spiseolien Omega-3 Nutridan, rejser Vijai Shukla verden rundt for at holde foredrag om sundhed.

“Vi dirigerer verden herfra,” siger forskeren med et smil siddende i mødelokalet på første sal af de nybyggede lokaler på Cedervej.

LÆS OGSÅ: Shack-burgere er blevet en millionforretning

Virksomheden har han flyttet fra Lystrup til Harlev, og det er der en meget enkel grund til:

“Min søn bor i Sejs. Jeg bor i Vestervang ved Botanisk Have. Nu får vi begge to 16 minutter på arbejde. Livet er ikke på motorvejen i en bil,” siger Vijai Shukla, der blev født i Indien i 1948.

I 1975 blev han headhuntet til Forskningscenter Risø ved Roskilde Fjord. Han blev dansk gift og har i dag fire børn.

Hans 38-årige søn, Philip Gottschalk Shukla, trådte i 2016 ind i virksomheden, og det er meningen, at han skal overtage styringen.

“Så snart han er klar til det, så trækker jeg mig ud,” siger Vijai Shukla.

Vil fjerne alle kemikalier

'Hard work always pays off' står der på væggen i mødelokalet, hvor en storskærm fylder størstedelen af den ene væg.

Herfra underviser den verdenskendte professor studerende på Illinois University i USA.

Han ser det som sin mission at fjerne alle kemikalier fra menneskets hverdag.

“Vi skal stræbe efter at gøre vores børn og børnebørns liv så rene som muligt. Vi skaber selv så meget sygdom, fordi vi ikke spiser eller omgiver os med rene ting,” siger Vijai Shukla, der inden længe rejser til San Francisco, derefter til Seattle, videre til Hawaii og New York, før han returnerer til Harlev.

“Sådan er mit liv, og jeg elsker det,” siger den ombejlede foredragsholder, der rundede 70 år i fredags.

LÆS OGSÅ: Drukner i succes: Terma udvider for 40 millioner kroner

Det tal får ham dog ikke til at sætte tempoet ned.

“Hvorfor skulle jeg det? Kroppen har stadig energi. Vores tid her på jorden er kort, så vi skal huske at udnytte den og være gode mod hinanden,“ siger ernæringseksperten.

Han opfordrer til ikke bare at tænke over, hvad man spiser, men også huske at komme hinanden ved.

“Alle får et kram. Første gang jeg møder nogle giver jeg et håndtryk, men derefter får alle et kram. En glad balanceret krop, heler uhørt godt,“ siger han.

Hans enkle råd til at leve et sundt langt liv er:

“Drik masser af vand, spis sundt, få en god nats søvn og giv masser af kram. Der skal være plads til chokolade og gin og tonic, men det skal være med måde,” siger professoren inden han følger journalisten ud og tager afsked med åbne arme.

Prof. Shuklas sundhedsjuice

Til fire glas bruges:
2 æbler, 2 skrællede appelsiner, 1/3 pose babysinat, 1/3 broccoli, 2 stk rødbeder, 2-3 gulerødder, 50 gr frisk ingefær, 2 skrællede lime, 2 stængler blegselleri. Tilberedes i en saftpresser. Tilsæt 1/4 tsk sort peber og 1/4 tsk kanel.

Publiceret 26 March 2018 10:00

SENESTE TV