Royal Shawarma. Foto: Aarhus Update

Royal Shawarma. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

En vinder-falafel: Ude er godt, men hjemme er bedst

Af
Af Jan L. Pedersen

Aarhus Update

En shawarma hedder det på arabisk, mens “kebab” er tyrkisk. Men begge lyder navnet ruller. Durumruller findes der også en del af i Aarhus. Durum betyder faktisk “rulle”. Så pudsigt hedder de så rulle-rulle. Nok om det. Vi besøgte Royal Shawarma i Ryesgade, for at teste deres falafler. Men der kom hurtigt mere til, da vi så, hvad de mange kunder i den lille forretning spiste.

En god grund til at blive vegetar

Nu er vi jo ikke i Berlin eller København, hvor udvalget af falafler er overordentlig stort. Men Aarhus har faktisk også nogle få steder, som tager falafel alvorligt. Blandt andet her hos Royal.

LÆS OGSÅ: Madanmeldelse: Aarhus' bedste shawarma får du hos...

Deres falafler er med persille. Det giver farve. En lille smule frisk koriander smager jeg også. Sprød skorpe, ikke for hård, men fast. Intet smag af friture. Tak for det. Blød og cremet indeni. Der er moderat med spidskommen i. Man kan smage den, men den tager ikke for meget opmærksomhed, som spidskommen har det med at gøre. Vi fik dem i en rulle, og her bliver de mast med en gaffel. Sammen med dressing og chili er vi tæt på himlen. Hold nu kaje, hvor smagte de godt.

En vinder-falafel. Foto: Aarhus Update

En vinder-falafel. Foto: Aarhus Update

Præcision med stort P

Hver gang jeg har muligheden for det, så tester jeg ruller, pitaer og falafler. Men alt for ofte bliver jeg skuffet. Forleden var jeg på tur blandt de bedste i København. Der var flere gode. Rigtig gode. Blandt andet Dürüm Symfoni på Nørrebro var helt superb. Men når jeg vender tilbage til Aarhus, og stopper op hos Royal Shawarma, så må jeg indrømme deres kød og hjemmebagte brød igen, igen sniger sig ind som favoritten.

Tallerken med det hele.
Foto: Aarhus Update

Tallerken med det hele. Foto: Aarhus Update

Friskbagt fladbrød er en selvfølge her

Det burde være en selvfølge, at brødet i en “rulle” er friskbagt. Det, mener jeg ikke, er til diskussion. Hos Royal Shawarma er det en selvfølge, og de har en bager, som ikke laver andet end fladbrød. Deres brød er i referenceklassen. Intet mindre. De smager himmelsk og er rygraden i deres succes. Pitabrødene er ikke hjemmebagte, hvilket jeg klart ville have ønsket.

Fladbrødet er hjemmelavet. Foto: Aarhus Update

Fladbrødet er hjemmelavet. Foto: Aarhus Update

Det perfekte kød

Kødet er mindst ligeså afgørende som fladbrødet. Hvis det ikke er lavet med omhyggelighed, så duer det ikke. Men det er det her. De bygger selv deres spyd. Kødet marinerer de selv. Der er opmærksomhed på kødet, og hvis der ikke er noget, som er ristet, og kan give grillsmag, må kunderne vente. Intet ryger over disken, hvis det ikke er perfekt.

Lidt kød på spyd. Foto: Aarhus Update

Lidt kød på spyd. Foto: Aarhus Update

Mix selv, er lig med en tallerken

Tallerken med det hele. Hvis du selv vil bestemme, hvad hver enkelt mundfuld skal indeholde. Her er det samme, som du får i en pita eller rulle, bare med mere kød eller falafel. Der er 200 gram kød, og vi valgte deres okse af flanksteak. Verdensklasse kød. Sprød og saftig, som man alt for sjældent ser. Der var godt med grønt til. Modne små tomater, pivfrisk iceberg og rødløg. En mættende omgang.

En tallerken hos Royal Shawarma. Foto: Aarhus Update

En tallerken hos Royal Shawarma. Foto: Aarhus Update

Studentervenlige priser

Maden hos Royal Shawarma er ikke dyr. Tværtimod, så er priserne lave. Holdt op mod kvalitet og smag, var det alvorligt value for money, vi oplevede. En stor rulle koster 59 kroner, en lille 49 kroner. For pita er det samme pris. En tallerken med brød, 200 gram kød og dressing, hvidløg og chili koster 85 kroner.

Menukortet og en masse mennesker hos Royal Shawarma. Foto: Aarhus Update

Menukortet og en masse mennesker hos Royal Shawarma. Foto: Aarhus Update

Prøv det, og bedøm selv!

Jeg har sagt det, og skrevet om det før. Royal Shawarma laver de bedste shawarma og falafler i Aarhus. Ingen tvivl hos os. Andre prøver at efterligne dem. Det er meget brugt i Aarhus, at efterligne dem som har succes. Så ingen undtagelse her. Men originalen er svær at slå. Jeg må bare erkende, at efter 20 år på adressen, så holder deres mad og smag bedre end nogensinde før.

LÆS OGSÅ: Madanmeldelse: Royal Shawarma Bar - en rulle i sin egen kategori 

Hvis du bare har den mindste kærlighed til shawarma, er Royal Shawarma et must at besøge. Og selvom der er kø foran forretningen, så vil jeg næsten garantere for, at du ikke fortryder. En stor anbefaling herfra. Hvis vi havde en kategori, hvor vi gav stjerner for “ruller” og mad under 75 kroner, ville Royal Shawarma uden tvivl få fuldt hus. Seks stjerner. Intet mindre!

Royal Shawarma

Ryesgade 28
8000 Aarhus C

Publiceret 25 March 2018 10:00

SENESTE TV