Friske løbere fra RunningNow foran mødested ved iskiosken ved Marienlundsvej i Risskov en noget varmere sommerdag. Foto: Rune Darling

Friske løbere fra RunningNow foran mødested ved iskiosken ved Marienlundsvej i Risskov en noget varmere sommerdag. Foto: Rune Darling

Løbeklumme:

“Du er for god til os, er du ikke?”

Sammen med løbefællesskabet RunningNow gik turen til Riis Skov og én times intervalløb for Lokalavisen Aarhus’ Martin Jørgensen

Af
Af Martin Jørgensen

Intervalløb.

Bare ordet lyder modbydeligt. Den sibiriske kuldes iskolde vindstød var heller ikke ligefrem med til, at jeg var ved at selvantænde af begejstring.

Lad jer ikke snyde af billedet, som er fra varmere tider. Da jeg satte kursen mod Iskiosken ved Marienlundsvej, hvor løbefællesskabet RunningNow har sit mødested, var det tæt på frysepunktet.

LÆS OGSÅ: De første fremskridt i februar

Klokken er 18.00 på denne torsdag aften, og jeg er mødt op 10 minutter før tid, men jeg er langt fra den første. Foran ser jeg seks kampklædte kvinder, der laver styrketræning i frostgrader. Det er vel at mærke inden de skal ud at løbe i én time i stiv kuling. Stor respekt for det. Jeg springer let og elegant over.

Afsted det gik

Turen starter i et lavt tempo til første stop, hvor vi skal lave bakkeløb i kuperet terræn. Turen ned ad den stejle bakke er forholdsvis overkommelig, men turen op går direkte i benene. Mælkesyre i lårmusklerne melder sin ankomst efter få meter, mens pulsen styrter op i et niveau, hvor det bliver svært at holde en samtale kørende.

Jeg forsøger at undgå de værste rødder fra de tårnhøje træer i Riis Skov samtidig med, at jeg presser mig selv og min krop. Det er hårdt, men det føles godt. Jeg kommer i mål. I den bedre halvdel endda.

Vi fortsætter i et roligt tempo. Jeg får at vide, at det er 'begynder-begynder-hold'. Fra sofa til løbesko, kalder de det. Jeg passer perfekt ind, tænker jeg. Vi trækker væk fra stierne, hvor vinden er stærkest og bevæger os længere ind i skoven til 'ud-hjem-løb', som løbetræneren beskriver det.

LÆS OGSÅ: Rustne ben og galopperende puls

Første tur er tre minutter i øget tempo, hvor vi skal løbe lige ud, indtil der er gået 180 sekunder. Herefter vender du om og løber tilbage i tre minutter. Dernæst er der to minutters pause, inden du gør det samme igen - bare med to minutter ud og to minutter hjem. Vi afslutter med ét minut ud og ét minut hjem. Det var en glimrende øvelse, hvor man får mulighed for at presse sig selv til det yderste, og konkurrencegenet kom frem i mig. Jeg skulle være blandt de første i alle løb.

Mere end bare løb

Mellem løbene går snakken blandt de fremmødte.

Jeg er den eneste af det mandlige køn, og aldersgennemsnittet nærmer sig de 40, så det er begrænset, hvad jeg kan byde ind med, når der snakkes lækre løbetrænere. Der grines og sladres om en unavngiven løbetræner med lange ben og noget lækkert krøllet hår. Han tiltrækker åbenbart et noget større hold, end det antal, vi får stablet på benene i dagens anledning, forlyder det.

Det er her, at jeg indser, at det ikke kun handler om at få pulsen op og kilometer i benene. Det handler om være en del af aktive fællesskaber. Her er løb bare en bonus, men hygge, grin og samvær med andre mennesker det altafgørende.

LÆS OGSÅ: Praktikantens vej mod de 21,0975 kilometer

Vi afslutter med et stafetløb, hvor vi skiftevis skal give den alt, hvad vi har på en markeret rute. Der er terninger en del af øvelsen, og du må kun løbe, når du slår et lige tal. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det er med til at få grinene frem hos os alle. Også når pulsen er højest. Jeg giver den gas og mærker, at jeg har overskud på mine løb. En venlig kvinde hiver fat i mig og spørger:

“Du er da for god til os, er du ikke?”

Jeg smiler tilbage og ved ikke rigtig, hvad jeg skal svare. Men det føltes ret godt. Der er gået to måneder, siden jeg for første gang iførte mig løbeskoene, og nu får jeg komplimenter for mine præstationer. Det tyder på, at jeg er på rette kurs.

Praktikantens vej til halvmaraton

Journalistpraktikanten Martin Jørgensen har sat sig for at løbe Aarhus City Halvmarathon 24. juni. 

Han vil løbende skrive løbeklummer, hvori han beskriver forberedelserne og udfordringerne forbundet med disse.

Rune Darling, indehaver af RunningNow, bidrager med løbeprogram og coaching i forbindelse med at træne op til det store løb.

Publiceret 24 March 2018 10:00