Det er stadigvæk begrænset, hvor meget Tina Müller har fået udforsket Aarhus. Men hun har opdaget, at byen især er rig på caféer og stejle cykelbakker. Det sidste ville hun dog gerne undvære. Foto: Jonas Wrede Hansen

Det er stadigvæk begrænset, hvor meget Tina Müller har fået udforsket Aarhus. Men hun har opdaget, at byen især er rig på caféer og stejle cykelbakker. Det sidste ville hun dog gerne undvære. Foto: Jonas Wrede Hansen

Tina Müller føler sig som turist i sin by

Først sagde hun nej, men Tina Müller ombestemte sig, og nu er den populære tv-vært glad for at være endt i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

Smilet er atter fremme, og Aarhus bliver næsten omtalt som 'hjemme'. Men sådan var det slet ikke for to år siden, da DR meddelte, at Sporten skulle flyttes fra København til Aarhus. Dengang skulle 40-årige Tina Müller lige igennem en svær tid, hvor der blev tænkt mange tanker.

LÆS OGSÅ: Kom med indenfor i den levende biografsal

“Der skal ikke herske tvivl om, at der var nogle måneder, hvor jeg var helt ved siden af mig selv. Når man får sådan en besked, skal man bruge lidt tid på at bearbejde, hvad man egentlig har lyst til, og hvordan man prioriterer sit liv. Min umiddelbare reaktion var, at det havde jeg ikke lyst til,” fortæller den populære tv-vært ærligt, da Lokalavisen Aarhus møder hende på Dokk1.

Foruden at rumme bibliotek, Borgerservice og en lille café, så ligger Tina Müllers relativt nye arbejdsplads også i det imponerende byggeri på havnen i Aarhus.

Efter flere overvejelser bestemte Tina Müller sig nemlig for, at hun alligevel gerne ville flytte med DR Sporten til det jyske. Så nu er hun her. I godt og vel et halvt år har hun boet i Smilets By, og siden februar har hun haft sin daglige gang i DR's studie på Dokk1 og ude i Aarhus N.

Går på opdagelse i Aarhus

Den beslutning har vist sig at være god. Siden flytningen har Tina Müller nemlig kun nydt Aarhus, hvor hun stadigvæk er i gang med at udforske byens mange muligheder samt forsøge at kalde Aarhus for sit hjem.

“Det er jo en by i udvikling. Her sker virkelig meget, og der er mange ting, som jeg endnu ikke har fået set. Når jeg har fri, kan jeg godt lide at gå på opdagelse. Jeg cykler meget rundt bare for at få oplevelsen af, hvordan byen er, og hvad byen kan,” fortsætter Tina Müller, der dog stadigvæk føler sig som lidt af en turist i Aarhus.

“Jeg er ikke helt faldet på plads endnu, men jeg er blevet bedre til at finde rundt,” lyder et med et tilhørende smil fra tv-værten.

40-årige Tina Müller er rykket med DR Sporten til Aarhus i det nye studie på Dokk1, hvor DR Vejret også sendes fra. Privatfoto.

40-årige Tina Müller er rykket med DR Sporten til Aarhus i det nye studie på Dokk1, hvor DR Vejret også sendes fra. Privatfoto.

Savner ikke København

Egentlig er overgangen fra København til Aarhus nok gået lettere, end Tina Müller i første omgang havde forestillet sig. Det store afsavn til familie og venner, som hun havde frygtet, har endnu ikke vist sig, og det gør det nok heller ikke.

“Jeg er rigtig god til at snakke i telefon, og jeg har haft nogle virkelig lange og gode telefonsamtaler med veninder, siden jeg flyttede herover,” griner Tina Müller, der heller ikke føler, at København kan noget, som Aarhus ikke kan.

“Bymæssigt kan jeg bedre lide Aarhus end København. Jeg kan godt lide det her med, at det er en storby, men så er den heller ikke større. Man kan gå rundt til tingene. Jeg har vitterligt ikke noget i forhold til byens indhold, hvor jeg tænker, at jeg hellere vil være i København,” fortæller hun.

Randersvej burde være flad

På café-siden er Aarhus også helt med i forhold til København, mener Tina Müller, som allerede har fundet sit 'stamsted'.

“På Ingerslev Boulevard er der sådan en gammel pølsevogn, hvor de laver virkelig god kaffe. Jeg kan godt lide konceptet, og det er super hyggeligt, men der er bare altid virkelig lang kø,” fortæller hun og fremhæver samtidig Jægergårdsgade med de mange spise- og kaffesteder samt små butikker som et dejligt sted i byen.

Men på trods af Aarhus' mange gode indtryk, så er der dog også én ting, som den populære tv-vært ville ønske, hun kunne ændre ved byen.

“Så skulle det være at gøre Randersvej flad. Den er virkelig hård at cykle op ad,” kommer det med et ekstra stort grin.

For to år siden var det nærmest utænkeligt for Tina Müller at flytte sin hverdag fra Sjælland til Jylland. Men nu er hun her, og selvom hun stadigvæk ser sig selv som turist mere end aarhusianer, så er hun glad for at være her.

“For mig handler det ikke så meget om at blive aarhusianer. Det handler om, at jeg skal føle mig hjemme, at når jeg siger 'hjem', så er det Aarhus.”

Publiceret 24 March 2018 10:45

SENESTE TV