Pigekoret EVE blæste de fire dommere bagover i februar, da de sang finsk a capella. På lørdag kan de atter opleves på TV 2. Foto: Per Arnesen/TV 2.

Pigekoret EVE blæste de fire dommere bagover i februar, da de sang finsk a capella. På lørdag kan de atter opleves på TV 2. Foto: Per Arnesen/TV 2.

Danmark har Talent:

Korpiger fra Egå klar til live show på TV 2

EVE Pigekor fra Egaa Gymnasium har sunget sig videre til semifinalen i ’Danmark har Talent’

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Lokale piger fra Egå og omegn får deres debut på live tv, når de med deres kor EVE skal optræde for familien Danmark.

Det sker i bedste sendetid på lørdag klokken 20 på TV 2.

De deltog til audition i 'Danmark har Talent' for flere måneder siden med en speciel finsk folkesang og gik sikkert videre. Det blev sendt i februar, og siden har pigekoret og deres dirigent og korleder, Birgitte Næslund Madsen gået og ventet på, at de også måtte afsløre, at de var gået videre til live shows.

Så du TV i lørdags? Børnedansere fra Risskov gik videre

“Vi har vidst det længe og har haft mulighed for at øve os godt til semifinalen. Det er dejligt at få skabt noget positiv opmærksomhed omkring korsang. Vi har alle en stor passion for korsang indenfor folkemusikken, og det er fedt at opnå anerkendelse. Vi vil gerne vise, at det er cool at synge i kor, og nu kunne vi selvfølgelig rigtig godt tænke os at komme i finalen,” fortæller korleder og dirigent Birgitte Næslund Madsen, som også er lektor i musik og engelsk på Egaa Gymnasium, hvor koret har base.

31 korpiger

Her stiftede hun koret i 2008 for at kunne tilbyde korsang til gymnasiepiger på et højere niveau end ellers. Navnet 'EVE' er tvetydigt, da det både står for Egå Vokal Ensemble men også har en bibelsk reference til Eva på engelsk, da der udelukkende er piger med.

Ukulele-pige fra Aarhus bragede ind i tv-show

Til tv-konkurrencen er der 31 korpiger med i alderen 14 til 21 år, og de synger a capella. Det vil sige uden tilhørende musikledsagelse fra band eller track.

Pigekoret er i øvrigt ikke de eneste aarhusianere, der skal i ilden på lørdag. Dansegruppen Skumfiduza fra Aarhus N kan også opleves i det populære tv-show.

De kommende fem lørdage er der semifinaler, og i hvert liveshow dystes der om to pladser i finalen, der kan ses lørdag 14. april. Her kæmper 10 finalister om at vinde hovedpræmien på 250.000 kroner.

 

Publiceret 09 March 2018 05:30

SENESTE TV