Pigekoret EVE blæste de fire dommere bagover i februar, da de sang finsk a capella. På lørdag kan de atter opleves på TV 2. Foto: Per Arnesen/TV 2.

Pigekoret EVE blæste de fire dommere bagover i februar, da de sang finsk a capella. På lørdag kan de atter opleves på TV 2. Foto: Per Arnesen/TV 2.

Danmark har Talent:

Korpiger fra Egå klar til live show på TV 2

EVE Pigekor fra Egaa Gymnasium har sunget sig videre til semifinalen i ’Danmark har Talent’

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Lokale piger fra Egå og omegn får deres debut på live tv, når de med deres kor EVE skal optræde for familien Danmark.

Det sker i bedste sendetid på lørdag klokken 20 på TV 2.

De deltog til audition i 'Danmark har Talent' for flere måneder siden med en speciel finsk folkesang og gik sikkert videre. Det blev sendt i februar, og siden har pigekoret og deres dirigent og korleder, Birgitte Næslund Madsen gået og ventet på, at de også måtte afsløre, at de var gået videre til live shows.

Så du TV i lørdags? Børnedansere fra Risskov gik videre

“Vi har vidst det længe og har haft mulighed for at øve os godt til semifinalen. Det er dejligt at få skabt noget positiv opmærksomhed omkring korsang. Vi har alle en stor passion for korsang indenfor folkemusikken, og det er fedt at opnå anerkendelse. Vi vil gerne vise, at det er cool at synge i kor, og nu kunne vi selvfølgelig rigtig godt tænke os at komme i finalen,” fortæller korleder og dirigent Birgitte Næslund Madsen, som også er lektor i musik og engelsk på Egaa Gymnasium, hvor koret har base.

31 korpiger

Her stiftede hun koret i 2008 for at kunne tilbyde korsang til gymnasiepiger på et højere niveau end ellers. Navnet 'EVE' er tvetydigt, da det både står for Egå Vokal Ensemble men også har en bibelsk reference til Eva på engelsk, da der udelukkende er piger med.

Ukulele-pige fra Aarhus bragede ind i tv-show

Til tv-konkurrencen er der 31 korpiger med i alderen 14 til 21 år, og de synger a capella. Det vil sige uden tilhørende musikledsagelse fra band eller track.

Pigekoret er i øvrigt ikke de eneste aarhusianere, der skal i ilden på lørdag. Dansegruppen Skumfiduza fra Aarhus N kan også opleves i det populære tv-show.

De kommende fem lørdage er der semifinaler, og i hvert liveshow dystes der om to pladser i finalen, der kan ses lørdag 14. april. Her kæmper 10 finalister om at vinde hovedpræmien på 250.000 kroner.

 

Publiceret 09 March 2018 05:30

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.