Den vanlige løbetur starter ved Randersvej og Langelandsgade.

Den vanlige løbetur starter ved Randersvej og Langelandsgade.

Løbeklumme:

De første fremskridt i februar

Praktikanten er i fuld gang med løbeprogrammet, og der er fremgang at spore

Af
Af Martin Jørgensen

De sorte Just Junkies-jeans erstattes af tætsiddende løbetights fra Endurance, der aldrig har gjort noget godt for nogen voksen mand. Heller ikke mig. Den hvide t-shirt og den ternede skovmandsskjorte ryger i vasketøjkurven, og ind kommer en forvasket t-shirt fra Nike samt en løbetrøje, som matcher de føromtalte løbetights.

Desuden ifører jeg mig diverse fancy løbebeklædningsgenstande i form af løbehandsker, en absurd grim løbehat, der fremhæver min kuglerunde ansigtsform og en henrivende halsedisse, der er god i al slags vejr. Løbeskoene snørres med en stram dobbeltknude, og jeg er klar til at komme afsted.

LÆS OGSÅ: Rustne ben og galopperende puls

Først går turen op ad Randersvej fra Langelandsgade. Tempoet er lavt, og pulsen høj. Sådan er det her i starten, og det har jeg det faktisk okay med. Jeg bemærker, at der holder afsindigt mange bilister i kø mod krydset ved Ringgaden. Det føles, som om at alle bemærker min afskyelige løbehat og væmmes ved synet. Men den er varm. Og det er det vigtigste for mig.

Bambi på glatis

Efter godt og vel 800 meter skærer jeg ind over Malmøgade og løber gennem de vinterlige villaveje. Her mærker jeg en ømhed i lægmusklerne. Mine bens tilvænningsperiode er langsommelig, og de skriger på hvile hver gang de udsættes for belastning.

Da jeg, langs stien ad Hasle Ringvej, spotter Aarhus Skøjtehal kommer jeg til at tænke, at jeg føler mig som Bambi på glatis, når det kommer til løb. Men det skal nok gå, når jeg får flere kilometer i benene, tænker jeg, alt i mens Rune Darlings behagelige stemme kører i baghovedet, så snart tvivlen sniger sig ind.

“I starten skal det være stille og roligt. Og jeg er fuldstændig ligeglad med, om du bliver overhalet af gamle damer. Jeg vil have, at du tager det helt stille og roligt. Men hvis du har overskud til sidst, må du godt presse dig selv lidt.”

Løberusens lune

Langs Katrinebjergvej tager kulden til, og jeg får sne og slud blæst direkte ind i mit stivfrosne ansigt. Men i takt med, at snefnuggene rammer mine hoppende røde kinder, mærker jeg fysisk overskud for første gang, siden jeg startede.

Det er min 11. løbetur, siden jeg begyndte 15. januar, og nu bærer det endelig frugt. Det er ikke sådan, at jeg overhaler biler og busser med en imponerende fart, men jeg har langt om længe et stabilt tempo.

Da jeg startede, kunne jeg kun løbe fem minutter, inden jeg måtte sætte tempoet ned. 18 minutter inde i min løbetur har jeg nu overskud til at sætte tempoet en anelse op.

Det er sgu en fornøjelse, og det gør bare et eller andet ved en. Det tror jeg, mange løbere vil kunne nikke genkendende til. Glæden ved at føle fremskridt i sin træning.

Rutens afslutning nærmer sig. Det er kun Langelandsgade, der skal bestiges. Og selvfølgelig har den en stigning, som til forveksling kunne gå for at være Aarhus' svar på det skaldede bjerg med en stigningsprocent på 7,4.

Måske overdriver jeg, men sådan føles det.

Jeg klarer det dog. Hjem, kære hjem.

LÆS OGSÅ: Praktikantens vej mod de 21,0975 kilometer

Herefter slæber jeg mig op ad trappen til første sal, hvor jeg kan se, at jeg har brugt cirka 22 minutter på at løbe 3,6 kilometer. Det er nok ikke en tid, der får nogen til at sidde og måbe af beundring, men for mig er det en lille sejr. Og i løbeglædens rus bliver jeg en anelse stolt.

Ja ja, det er måske ikke verdens største milepæl at nå. Jeg er - bogstaveligt talt - kilometer fra at være i stand til at kunne løbe halvmaraton om fire måneders tid, men det handler i lige så høj grad om at fejre de små sejre. Det gør jeg denne februaraften.

Praktikantens vej til halvmaraton

Journalistpraktikanten Martin Jørgensen har sat sig for at løbe Aarhus City Halvmarathon 24. juni. 
Han vil løbende skrive løbeklummer, hvori han beskriver forberedelserne og udfordringerne forbundet med disse.
Rune Darling, indehaver af RunningNow, bidrager med løbeprogram og coaching i forbindelse med at træne op til det store løb.

Publiceret 22 February 2018 06:00