Jette Skive:

Ny parkeringspolitik er en hetz og ren pengemaskine

Forslag om en ny parkeringspolitik i Aarhus blev diskuteret på dagens byrådsmøde. Ikke alle politikere var lige begejstret for forslaget, som blev sendt videre til Teknisk Udvalg

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Hvordan skal parkeringspolitikken være i Aarhus i fremtiden? Det er noget, som Aarhus Byråd i øjeblikket diskuterer. Parkeringspolitikken fra 2013 skal revideres, og her er hovedtanken, at byen også i fremtiden skal være attraktiv for beboere, erhverv og besøgende.
Ved byrådsmødet onsdag var det på dagsordenen, og her var det bestemt ikke alle, der var lige begejstrede for det forslag, som blev fremlagt. 
En af dem var Jette Skive fra Dansk Folkeparti, som på ingen måde mener, at forslaget lever op til det, som er dets formål.
"I virkelighedens verden vil den nye parkeringspolitik gøre det alt andet end attraktivt at være beboer, erhvervsdrivende eller besøgende i Aarhus, hvis man er bilist," lød det fra hende, da hun bad om ordet under behandlingen af forslaget. 

Mere beboerparkering og parkering i P-huse

Forslaget lægger op til, at der skal være færre parkerede biler i midtbyen, og samtidig skal der indføres mere beboer-parkering, så det er nemmere at finde en P-plads for byens borgere. Forslaget lægger også op til, at flere skal parkere i P-husene, så bilerne kommer væk fra midtbyen. 
Jette Skive forklarede ved byrådsmødet, at hun for det første synes, at det er alt for dyrt at parkere i byens P-huse sammenlignet med andre byer. Derudover ser hun den nye parkeringspolitik som en ren pengemaskine og en hetz mod bilisterne. 
"I dag har man et årligt overskud på omkring 28 milioner kroner på parkeringsafgifter. Med den nye plan vil man få yderligere omkring 21 millioner kroner i indtægt. Er det den vej, vi skal gå?  Det mener DF ikke," fortalte hun og fortsatte:
"Som DF ser det, så har planen tre hovedfokusområder, der alle går den forkerte vej. Det drejer sig om mere tvungen beboerparkering, mere betalingsparkering og færre p-pladser ved nybyggeri."
Også Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, var skeptisk overfor nogle af punkterne i forslaget. Han mener eksempelvis ikke, at den nye parkeringspolitik vil komme de handlende fra andre kommuner til gode. 
"Det er en bliv væk politik. Her går det godt. Vi har nok i os selv. I behøver ikke at komme fra Horsens og andre steder i det ganske land for at besøge os. Vi klarer det ganske fint selv. Det er det signal, man sender," fortalte han, men oplyste samtidig, at der også er flere gode punkter i forslaget, og han glæder sig til at få det behandlet i Teknisk Udvalg. 
 

SF positive over for forslaget

Hos SF var man særdeles positiv over for forslaget. Jan Ravn Christensen fra SF lagde vægt på, at det er godt, at forslaget lægger op til, at langtidsparkeringen i midtbyen kan komme beboerne i området til glæde i stedet for besøgende. Samtidig roste han også idéen om at rykke bilerne fra midtbyens gader over i P-husene. 
"Lad os bruge vores gader og byrum til andet end parkering," slog han fast på mødet.
Forslaget om en ny parkeringspolitik blev sendt videre til behandling i Teknisk Udvalg. 
 

Publiceret 24 January 2018 18:45

SENESTE TV