Gallafest på Aarhus Teater hylder frivillige og samler penge ind

Klostergade Centret inviterer til Gallafest for Frivilligheden på Aarhus Teater. Alle er velkomne, og hele overskuddet går til frivillighed

Af
Af Stine Østergaard

Der bliver grin med Jan Svarrer, som er konferencier og styrer aftenens gang, der på to timer også byder på musik og sjov med Mek Pek, jazz med den dygtige sangerinde Thera Hoeijmans, blues med talentfulde Mike Andersen og passioneret tangodans. Borgmester Jacob Bundsgaard vil til festen også holde en hyldesttale for de frivillige.
Det er Klostergade Centret, som står bag det store arrangement, der kommer til at foregå på Store Scene i Aarhus Teater.
LÆS OGSÅ: Godhjertede gutter giver gaver til syge børn
”Vi ville lave et arrangement, hvor vi dels hylder de frivillige og samtidig rejser penge til frivillige organisationer,” fortæller Thomas Unterschlag, der er daglig leder for Klostergade Centret og står for den store gallafest.
”Vi lever i et civilsamfund, som ikke ville eksistere på samme måde uden frivillige. Tænk bare på, hvor mange fodboldklubber, som er afhængige af frivillige. Vi skal virkelig værdsætte de frivillige. I hverdagen har vi måske ikke så meget tid til det. Jeg håber, gallafesten er et godt nedslag, hvor de frivillige kommer til at vide, hvor meget de er værdsat,” siger Thomas Unterschlag.
Festen henvender sig bredt – og det er ikke kun de frivillige, der er inviteret. Det er netop alle, som vil vise sin hyldest til de frivillige i samfundet.
LÆS OGSÅ: Frivillige skaber byens nye kulturhus
Samtlige optrædende medvirker uden honorar, og teatret har stillet Store Scene gratis til rådighed. Derfor er det muligt, at hele billetindtægten kan gå til nogle frivillige organisationer og sociale formål i Aarhus. Hvilke vides ikke endnu, men pengene bliver overrakt på scenen til showet.
”Jeg håber, de frivillige ved, hvor meget de er værdsat,” siger Thomas Unterschlag, der håber, at vi stadig kan sætte lige så meget pris på de frivilliges arbejde i 2019, når den europæiske frivillighovedstad er forbi.
For selvom der er ekstra fokus på frivillighed i 2018, så bliver hverken indsatsen eller behovet for frivillighed mindre i hverken 2019 eller 2020. Thomas Unterschlag håber, at frivillighovedstadsåret kan lære os at sætte mere pris på de frivillige. For det fortjener de. På Klostergade Centret har de tænkt sig at gøre sit for at blive ved med at hylde frivilligheden.
”Det kunne være lidt skægt, hvis Gallafest for Frivillighed blev en årlig tilbagevendende tradition. For kan man overhovedet værdsætte frivillighed nok?”
Gallafesten er 14. januar klokken 16-18 på Aarhus Teater.Om Klostergade Centret

  • Et af byens største kulturhuse og aktivitetscenter for seniorer med et ugentligt besøgsflow på 2.500 borgere
  • Centret rummer et væld af aktiviteter: Kreative værksteder, tv og video, foto/kunstgalleri, bigband, flere sangkor, foredrag, events med mere
  • 60 klubber og foreninger bruger centret
  • Alle kan komme ind fra gaden og via medlemskab få et lokale stillet til rådighed for en forenings- eller deltagerstyret aktivitet

Publiceret 28 December 2017 11:00

SENESTE TV