Carsten Falk Hansen, direktør for Trafikstyrelsen, efter et møde på Aarhus Rådhus sammen med vicedirektør Kåre Clemmensen tilbage i november.

Carsten Falk Hansen, direktør for Trafikstyrelsen, efter et møde på Aarhus Rådhus sammen med vicedirektør Kåre Clemmensen tilbage i november.

Trafikstyrelsen om smerteligt forløb:

Letbanens arbejde var virkelig dårligt

Vicedirektør i Trafikstyrelsen afviser, at man har været arrogant

Med godt tre måneders forsinkelse ser det nu ud til, at aarhusianerne endeligt kan komme ud at køre med de letbanetog, der længe har kørt tomme rundt i byens gader og stræder.
Lørdag meldte Trafikstyrelsen ud, at man forventer at kunne give den endelige sikkerhedsgodkendelse onsdag.
LÆS OGSÅ: Trafikstyrelsen: Vi regner med at godkende letbanen senest på onsdag
Dermed kan togene med stor sandsynlighed begynde at køre med passagerer fra torsdag morgen.
Overfor Ritzau slår vicedirektør i Trafikstyrelsen fast, at godkendelsen bliver med en række vilkår, som Aarhus Letbane skal følge op på.
Trafikstyrelsen har været stærkt kritiseret af blandt andet politikerne i det jyske, men ifølge vicedirektøren bærer Aarhus Letbane den største del af skylden for forsinkelserne. 
LÆS OGSÅ: Folket fejrede letbanen: 1.500 spiste kage frem for at klage
"Letbanen havde selv lagt sig fast på et åbningstidspunkt 23. september, og så fremsendte de materiale meget sent i forhold til det, og det var så i en virkelig dårlig kvalitet. Det basale det er, at de har ikke lavet deres del af arbejdet ordentligt. Det har de bare ikke," siger Kåre Clemmensen til Ritzau.
Regionrådsformand Bent Hansen i Region Midtjylland, der ejer letbanen sammen med Aarhus Kommune, har tidligere anklaget Trafikstyrelsen for københavneri og for at udøve chikane.
LÆS OGSÅ: Bundsgaard: "Vores tillid til Trafikstyrelsen ligger på et meget lille sted"
Borgmester Jacob Bundsgaard har indtil nu været afdæmpet i sin kritik, men lørdag anklagede han også styrelsen for magtarrogance og opfordrede transportminister Ole Birk Olesen (LA) til at gå ind i sagen og undersøge forløbet.
Trafikstyrelsen afviser dog anklagerne om arrogance.
"Vi udøver ingen form for chikane, og vi gør alt, hvad vi kan for ikke at være arrogante," siger Kåre Clemmensen til Ritzau og fortæller, at forløbet har været smertefuldt for styrelsen og medarbejderne.
"Men jeg har bare brug for at sige, at over to år, har vi holdt rigtig mange møder med Aarhus Letbane og præciseret langt hen ad vejen, hvad der har været brug for," siger han.
dp

Publiceret 17 December 2017 09:36

SENESTE TV