Folket fejrede letbanen:

1.500 spiste kage frem for at klage

Folkets Letbaneåbning på Havnepladsen i Aarhus var en stor succes

"Det her er Aarhus. I er Aarhus."
Sådan sagde Kim Bisgaard, en af drivkræfterne bag  lørdagens store letbanefejring på Havnepladsen i Aarhus, til den fremmødte skare.
Og den var stor. Mindst 1.500 aarhusianere deltog ifølge arrangørerne i det, der er blevet døbt Folkets Letbaneåbning - et stort sammenskudsgilde under mottoet "Du kan klage eller bage".
LÆS OGSÅ: Borgere nervøse: Strømførende kabler få centimeter fra stålbro
De mange mennesker kunne under blå himmel varme sig på et glas gratis gløgg og kaste sig over et kæmpe kagebord med masser af hjemmebag.
"Vi vil ikke bagatellisere, at der har været bøvl, men det er der ligesom rigeligt med fokus på, og der er folk på at løse den sag. Efter to år, hvor vi har solet os i international, positiv omtale, så skal det ikke være det, der står tilbage i 2017. Fandme nej. I en tid med splittelse og afstand er det superfedt at kunne gøre sådan noget som dette. Det er værd at fejre, at vi kan gøre noget sammen, og det er værd at fejre de ting, der skal være med til at koble os endnu bedre sammen - herunder en letbane," sagde Kim Bisgaard, da han bød folk velkommen.
Hele arrangementet startede som en joke på Facebook. En joke, der hurtigt blev til virkelighed med masser af opbakning på Facebook.
LÆS OGSÅ: Folkets fest: Til kamp mod tvære tastaturkrigere for letbanens omdømme
Kim Bisgaard havde dog ingen anelse om, hvor mange der faktisk ville troppe op.
"Jeg er positivt overrasket over antallet af fremmødte, og så er det bare fedt at se, at folk er så glade. Jeg føler, vi har fået vendt noget meget negativt til noget positiv. I stedet for en shitstorm har vi lavet en lovestorm. Det her viser bare, at det lokale betyder noget. Den her var ikke gået i København, men i denne forvoksede landsby kan vi stadig komme hinanden ved," siger han til Lokalavisen Aarhus.
Også borgmester Jacob Bundsgaard (S) var forbi Havnepladsen, og han havde kun ros til overs for arrangørerne og de fremmødte.
"Hvor er det fantastisk, at man kan lave sådan en begivenhed og måske i virkeligheden allermest fejre kærligheden til Aarhus. Tak for det og giv jer selv en kæmpestor hånd, for det er så fedt. Aarhus er jo bare en by med en masse bygninger og infrastruktur, men det, der for alvor gør en by interessant, er jo de mennesker, der bor i den. Når vi mindsker afstanden mellem mennesker i vores by og laver arrangementer som dette, så skaber vi nye relationer og bryder myter og barrierer om hinanden ned. Det gør, at Aarhus er en fantastisk by at bo i," sagde han.

Kim Bisgaard, en af arrangørerne bag fejringen.

Kim Bisgaard, en af arrangørerne bag fejringen.

Kagebordet med det mange hjemmebagte og bragte kager.

Kagebordet med det mange hjemmebagte og bragte kager.

Gratis gløgg til folket.

Gratis gløgg til folket.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S)

Borgmester Jacob Bundsgaard (S)

Utilfredse bygningsarbejdere protesterer mod hovedentreprenøren på letbanen, det italienske ASAL-konsortie.

Utilfredse bygningsarbejdere protesterer mod hovedentreprenøren på letbanen, det italienske ASAL-konsortie.

Publiceret 16 December 2017 13:51

SENESTE TV