Den Lille Kro. Foto: Aarhus Update

Den Lille Kro. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Tarteletter, røget ål og stegt flæsk på Den Lille Kro

Af
Af Pernille Søborg

Aarhus Update

På hjørnet af Nørre Allé og Grønnegade ligger Den Lille Kro. Lige fra vi trådte ind ad døren, følte vi os i gode hænder. Tjeneren viste os hen til vores bord i Krostuen. Han var meget rolig og behagelig hele vejen igennem.
LÆS OGSÅ: Når belgiske vafler er bedre i Aarhus end i Belgien 
Der var styr på tingene, han var meget ærlig og gav god vejledning. Det hele med en humoristisk tone og overskud. En rigtig krofatter med forklæde, sorte bukser, hvid skjorte og butterfly.

Røgede ål - svært at overse

Et pænt stort stykke blev serveret med æggestand, purløg og tomat til 119 kroner. Ikke dyrt, tværtimod en flot pris. Brødet var med godt bid og smurt med smør. I bunden var der salat, og toppet med radiser, rødløg, agurk og purløg.
LÆS OGSÅ: Restaurant Sårt lukker i Jægergårdsgade
Ålen var god og mør. Smagte som den, traditionen tro, skal. Æggestanden var fast i konsistensen. Salaten var desværre lidt brun i kanten. Skær det dog af, eller server noget frisk salat.

Et stykke med røget ål. Foto: Aarhus Update

Et stykke med røget ål. Foto: Aarhus Update

Tarteletter som forventet

To tarteletter til 98 kroner blev serveret. En meget klassisk omgang med høns, asparges, persille, tomater og purløg. Hønsene var håndplukkede, og skallerne var fra Langenæs Bageriet. Ikke den store overraskelse her. Men de var velsmagende. Tarteletter som man forventer på en kro.
Hertil drak vi Forårsbryg fra Aarhus Bryghus til 79 kroner. En lys Dortmunder type på 7%, der passede godt til både ål og tarteletter.

Tarteleltter. Foto: Aarhus Update

Tarteleltter. Foto: Aarhus Update

Flæsk ad libitum

På Den Lille Kro kan du få al den stegte flæsk med persillesovs, du kan spise til 179 kroner. Tjeneren spurgte, hvordan flæsket skulle steges og sovsen være. Vi valgte saftigt og sprødt flæsk og en gaffelvenlig sovs, der hænger ved kartoflerne. Det var lige, hvad vi fik.
LÆS OGSÅ: Verdensklasse Köd

En fin anretning med flæsk, hvide kartofler med persille, persillesovs, hjemmesyltede rødbeder, hjemmelavet agurkesalat og hjemmelavet sennep blev serveret hver for sig. Så kunne vi selv dosere mængden, og det var bare om at gå i krig. Hvordan flæsket skal tilberedes er jo en smagssag, og vi fik som bestilt saftige og sprøde stykker flæsk og en meget velsmagende persillesovs. Cremet og fed, som placerer sig lige på sidebenene. Kartoflerne havde fået lidt for meget til min smag. De hjemmelavede rødbederne var helt suveræne. Vi bad om en ekstra opfyldning, og derefter ramte vi flæske-muren.

Stegt flæske med persillesovs.Foto: Aarhus Update

Stegt flæske med persillesovs.Foto: Aarhus Update

Øl brygget til Den Lille Kro

Til at slukke tørsten blev vi anbefalet Krofatteren. En mørk Ale på 6%, der er brygget specielt til Den Lille Kro til 86 kroner. En dejlig øl med noter af karamel og frugt, der passede godt til stegt flæsk med persillesovs. Men billig var den ikke.

Velsagtens som i gamle dage

Der er en speciel charme over Krostuen, hvor vi sad. Møblerne er af ældre slags, bordene er dækket med hvide duge og levende lys. Trafikken på Nørre Allé suser forbi udenfor. På væggene hænger malerier, som vi alle genkender fra vores bedsteforældres hjem. Det er hyggeligt og roligt, hvilket også passede på betjeningen den dag. Der var ikke særlig mange gæster den dag vi var forbi, men det gjorde ikke spor.

Indretningen på Den Lille Kro. Foto: Aarhus Update

Indretningen på Den Lille Kro. Foto: Aarhus Update

Det mener vi

Maden var i orden. Ingen tvivl. Det stegte flæsk var et hit. Retro, uden så meget snak. Generelt et godt måltid. Vi betalte 561 kroner i alt. Det kan gøres billigere ved at købe almindelige fadøl. Men vi tog, hvad tjeneren anbefalede og var godt tilfredse. En god omgang klassisk, dansk mad uden de store overraskelser, hvor tjeneren og stemningen var i top. Den Lille Kro holder et stabilt niveau, og får hermed en stor anbefaling for sit gedigne danske køkken.


Baren på Den Lille Kro. Foto: Aarhus Update

Baren på Den Lille Kro. Foto: Aarhus Update

Den Lille Kro

Nørre Allé 55
Aarhus C
Telefon: +45 86 86 44 41

Publiceret 15 December 2017 12:00

SENESTE TV