Alexander Tvede (til venstre) og Carl Johan Lønstrup med vandet som baggrund - lige bag dem - ude i vandet - håber, de at undervandsrestauranten Aros Cube kan stå klar i 2029.

Alexander Tvede (til venstre) og Carl Johan Lønstrup med vandet som baggrund - lige bag dem - ude i vandet - håber, de at undervandsrestauranten Aros Cube kan stå klar i 2029.

Unge gutter vil lave undervandsrestaurant i Aarhus

Alexander Tvede og kammeraten Carl Johan Lønstrup har planer om at etablere en undervandsrestaurant ved siden af Isbjerget ved Aarhus Ø

Af
Camilla Olesen

Forestil dig, at du sidder under vand og spiser god mad - sådan rigtig god mad - i Michelin-klasse faktisk. Når du er færdig med maden, går du ind i champagnebaren, der ligger lige ved siden af, eller runder middagen af med en drink i gin og tonic-baren, hvor det ser ud som om, at isen bliver hugget fra væggen.
LÆS OGSÅ: USA's største avis: Plenty of hygge in Aarhus

Omtrent sådan har 19-årige Carl Johan Lønstrup fra Aarhus C og 19-årige Alexander Tvede fra Risskov planer om, at en undervandsrestaurant ved Aarhus Ø skal se ud.
Det er Carl Johan Lønstrup, der har fået idéen til projektet.
“Jeg har boet her i Isbjerget i 2,5 år, og fulgt udviklingen af Aarhus Ø tæt. Jeg var til et foredrag med Nicolai Hommelhoff og byudvikler Rune Kilden om Aarhus Ø, og der blev jeg inspireret til at skabe et rigtigt isbjerg, hvor der skal være restaurant under vandet,” siger Carl Johan Lønstrup, der går på handelsgymnasiet i Risskov og er bartender i fritiden.
Han gik derfor til kammeraten Alexander Tvede, der har erfaring og viden indenfor iværksætteri og også tidligere har været indehaver af WeDoIt.
Derudover vendte han også idéen med sin far, og det samme har Alexander Tvede gjort.
“Jeg har prøvet det før, og ved, hvad der skal til, når man skal have gang i et projekt som det her,” siger Alexander Tvede, der lever af at være sælger og iværksætter.

Noget helt unikt

De to unge gutter vil døbe undervandsrestauranten Aros Cube, og de håber, at den kan stå klar i 2029.
“Når man ser på Aros Cube, så skal det være noget helt unikt design, som passer ind i Aarhus Ø. Det skal være en helt særlig bydel,” siger Carl Johan Lønstrup.
LÆS OGSÅ: Flemming Bamse Jørgensens Plads er indviet

Planen er, at Aros Cube skal ligge i vandet tæt på Isbjerget med en glasbro ud til undervandsrestauranten. Foruden, at det arkitektonisk passer godt ind i området, er der også en anden tanke hos de to iværksættere omkring placeringen.
“Vi vil gerne have sejlende gæster, og Aros Cube kommer til at være tæt på krydstogtskibene og vandflyveren. Derudover bliver der jo bygget et hotel og konference-center tæt på, så det ligger godt,” fortæller Carl Johan Lønstrup.

Dette er en foreløbig skitse af, hvordan Alexander Tvede og Carl Johan Lønstrup forventer, at Aros Cube kommer til at se ud.

Dette er en foreløbig skitse af, hvordan Alexander Tvede og Carl Johan Lønstrup forventer, at Aros Cube kommer til at se ud.

Finanserne på plads

Alexander Tvede har lavet et regnestykke, der lyder på omkring 100 millioner kroner for at få opført Aros Cube, men inden de begynder at kigge sig om efter investorer har de planer om at afholde et møde med Nicolai Hommelhoff og Rune Kilden samt Aarhus Kommune, for med sådan et projekt følger naturligvis en lang række tilladelser, der skal indhentes.
“Vi er i gang med at trække på vores netværk, og så skal vi lede efter investorer. Vi er selvfølgelig afhængig af, at folk vil hjælpe os, hvis vi skal opføre Aros Cube. Vi har en helt klar forventning om, at vi får det her op at stå, og at det kommer til at køre rundt, ellers var vi aldrig gået ind i det,” siger Alexander Tvede.
De håber ikke, at de får deres unge alder imod sig, men for at undgå det, sørger de for, at alt er planlagt og forberedt.
“Det kunne jo være mega fedt, hvis det lykkedes at skabe Aros Cube, så vi kan sige, at vi selv har været med til at udvikle vores by,” lyder det fra dem.

Publiceret 14 December 2017 11:00

SENESTE TV