Brabrands nye bagerforretning hedder Hartmeier

Hartmeier åbner, hvor den tidligere Guldbager holdt til

8. januar får Brabrand en ny bagerforretningen. Navnet er Hartmeier, og forretningen kommer til at ligge i samme lokaler som den tidligere Guldbager.

Bag Hartmeier står ægteparret Charlotte og Lars Hartmeier, der også drev Guldbageren, men som nu åbner under nyt navn og med gennemrenoverede lokaler.
Renoveringen betyder, at der kommer siddepladser i butikken, plads til take away-retter og topmoderne bagerfaciliteter, lyder det i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Ny butik med nyt koncept: Åbyhøj har fremtidens Emmerys
Ægteparret har drevet bagerforretningen siden 2001, da den dengang hed Mønsterbageren, men nu vil parret gerne stå på egne ben.
"Vi vil gerne arbejde dybere og gå længere tilbage med vores basisprodukter. Det betyder, at vi vil lave alting mere eller mindre fra bunden – brødene bliver lavet på en surdej, og tingene skal have tid," siger ejer og bagermester Lars Hartmeier.
Samtidig kommer der masser af gode grunde til at lægge vejen forbi Hartmeier ved frokosttid.
"Vi udvider vores køkkenafdeling, så vi kan lave mere smørrebrød og lækre frokostretter som pastasalater, sandwich, varme panini og vores tapastallerkener om fredagen. Vi vil gerne gøre endnu mere for dem, der kommer forbi og henter deres frokost, eller som sætter sig og spiser i butikken," siger Charlotte Hartmeier.
Det er dog ikke kun bagværk, der bliver langet over disken. Også kurser kan bageriets kunder se frem til.
LÆS OGSÅ: Beder-Bager med godt blik for kager
Allerede nu har Lars og Charlotte holdt en række jule-småkage-bagningsaftener med stor tilslutning, og det har givet ægteparret lyst til at lære endnu mere fra sig. Så der kommer workshops med surdej, langtidshævet brød, kransekage og mange andre spændende emner, lover ægteparret.
Derudover vil Hartmeier gerne danne rammen om events og fejring af begivenheder som fastelavn og halloween i bageriets baggård.
"Vi vil gerne have meget mere pingpong med vores kunder, om hvad de gerne vil have og udvikle produkterne sammen med dem. Og så vil vi selvfølgelig gerne være deres foretrukne lokale bager," siger Lars Hartmeier.
Lars er uddannet bager i 1996, og Charlotte er uddannet kontorelev og står både i butikken og for alt det administrative i firmaet. Sammen har parret to sønner Tobias og Oliver på 16 og 18. De hjælper begge til i både bageri og butik, og de morgener, hvor Oliver møder sent i skole hjælper han også med at køre brød ud til kunder.
Guldbageren har sidste dag den 31. december. Derefter renoveres butikken i en uge og åbner igen 8. januar.
dp

Publiceret 04 December 2017 06:13

SENESTE TV