Ny assistenttræner på plads i AGF:

Nielsen og spanier genforenes

Rubén Sellés har tidligere arbejdet med David Nielsen i Norge

Siden cheftræner David Nielsens tiltrædelse har der ikke været en officiel assistenttræner i AGF, hvor blandt andet U19-træner Mike Tullberg har hjulpet til med førsteholdet.
Men nu er en aftale på plads med en ny assistent, og det bliver en spanier, der fremover skal hjælpe til på træningsbanen og på trænerkontoret, melder klubben ud i en pressemeddelelse.
Den 34-årige spanske træner Rubén Sellés tiltræder fra den 1. januar 2018 som ny assistenttræner
Rubén Sellés kommer fra en stilling som assistenttræner i den aserbajdsjanske klub FK Qarabag, der er blevet national mester de sidste fire år, og som i dette efterår har deltaget i gruppespillet i Champions League.
LÆS OGSÅ: Ydmygende nederlag: Midtjysk tophold gav AGF en lektion i dødbolde
Her har Sellés siden sommeren 2015 været assistent for Gurban Gurbanov, der for nylig er blevet landstræner for Aserbajdsjan. Før sin tid i Qarabag var Rubén Sellés assistent for David Nielsen i den norske klub Strømsgodset. Nu genforenes de to trænere på Fredensvang.

 "Da muligheden for at komme til AGF - og dermed også genoptage samarbejdet med David - bød sig, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det skulle jeg. Vi har arbejdet godt sammen tidligere og har vist, at vi kan gøre en forskel for et fodboldhold, og jeg ser frem til at bidrage til udviklingen af holdet," siger Rubén Sellés, der allerede som 25-årig tog UEFA's Pro trænerlicens. Han er tillige uddannet ved universitetet i Valencia, hvorfra han har en mastergrad i sport og fysiologi.

Sellés startede sin trænerkarriere i Valencia CF, hvor han var akademitræner. Udover Strømsgodset og FK Qarabag har han blandt andet også arbejdet i Villareal og i FC Baku. Nu gælder det så AGF.

"David har talt varmt om klubben, spillerne, organisationen og ikke mindst om de fantastiske tilhængere. Så jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Aarhus og komme i gang med arbejdet," tilføjer Sellés, der planlægger at flytte med sin familie til Aarhus snarest muligt.
LÆS OGSÅ: David Nielsen: Det er en skandale, at vi taber 4-0

I AGF glæder sportschef Peter 'PC' Christiansen sig over den nye ansættelse.

"Med ansættelsen af Rubén får vi en yderst dygtig træner, der har hentet massiv erfaring fra forskellige jobs i udlandet. Han er detaljernes mand og har stærke kompetencer på såvel træningsbanen som i analyse-øjemed. Vores Alka Superliga-spillere kommer til at drage stor nytte af hans tilstedeværelse, men han kommer også til at inspirere hele vores talent set-up med sin tilgang og sit skarpe syn på tingene," siger Peter 'PC' Christiansen.
dp

Publiceret 01 December 2017 12:01

SENESTE TV