Som søn af Danmarks popkonge, Thomas Helmig, er det vigtigt for Hugo, at finde sin egen identitet. Det er han i fuld gang med. Hans anden single ’Eyes Wide Shut’ er på gaden 1. december og et album er på vej. Det kommer til foråret. RITZAU-POLFOTO

Som søn af Danmarks popkonge, Thomas Helmig, er det vigtigt for Hugo, at finde sin egen identitet. Det er han i fuld gang med. Hans anden single ’Eyes Wide Shut’ er på gaden 1. december og et album er på vej. Det kommer til foråret. RITZAU-POLFOTO

Hugo Helmig:

“Jeg er på vej til at blive min egen”

Hugo Helmig er ved at vænne sig til at blive genkendt på gaden og at få styr på nerverne før en koncert. Han udgiver 1. december en ny single og giver sin 11. koncert på Train 30. november

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

“Jeg synes, det går skidegodt. Jeg har haft travlt de seneste fem måneder og er meget tilfreds,” siger Hugo Helmig.
“Jeg nyder det, og det er det vigtigste,” fortsætter popprinsen, der udgav sin første single i juni, blev Ugens Uundgåelige på P3 og optrådte til P3 Guld i september.
“Jeg skal lige vænne mig til at få styr på mine nerver før en koncert. Jeg får ondt i maven, trasker rundt om bordet og tænker på, hvorfor jeg egentlig gør det her. Men når vi er i gang, er det fedt,” forklarer 19-årige Hugo Helmig.
“Folk synger med og er glade, og så bliver jeg selv bare glad. Det bedste tidspunkt for mig er lige efter en koncert, når jeg får en øl med drengene, og vi glæder os sammen.”

Mærkeligt at blive kendt

Aarhusianske Hugo Helmig skal også vænne sig til sin stjernestatus, når han færdes i vante omgivelser.
Han beskriver sig selv som et stort vanemenneske, der spiser det samme, ser de samme serier og går de samme steder. Det er blandt andet på byens skralde-barer, som han kalder dem. Der bliver han nu genkendt på en ny måde.
LÆS OGSÅ: Vinderen af DM i stand-up vil være Aarhus-ambassadør
“Folk kigger på mig, peger og taler om mig. De sætter sommetider mit hit på, og så kigger alle på mig. Det er mærkeligt men også sjovt, for det er jo en form for anerkendelse af mit arbejde. Men hvis de spiller det for anden eller tredje gang, kan jeg blive nødt til at gå udenfor, for så bliver det pinligt,” mener en ydmyg Hugo Helmig.
Som barn var han vant til, at hans far blev stoppet på gaden af fans. Men det er noget helt andet selv at komme i fokus. Både hans far og mor, Renée Toft Simonsen, kan hjælpe ham med det. Øvelsen går ud på at holde begge ben plantet i den aarhusianske muld.
“Jeg er jo den samme som før. Gør de samme ting - jeg har bare fået mere travlt,” forklarer Hugo Helmig, der ikke har planer om at lade succesen stige ham til hovedet.
LÆS OGSÅ: I X Factor-stjerners fodspor: Risskov-duo hitter med ironisk musik
Århus Onsdag taler med musikeren på den eneste fridag, han har, i nogle uger. Han sidder i vindueskarmen med en kop kaffe og ryger en smøg. Om lidt vil han øve for sig selv og se musikvideoer, så også fridagen går med musik.
“Jeg er en rigtig nørd,” griner han, der måske også finder tid til at se en af sine favorit tv-serier.
Til daglig er kalenderen pakket med interviews, optrædener og prøver med bandet i Aarhus.
Han arbejder også på indspilningen af et album i København. Den nye single er som den første et popnummer med akustisk guitar, men det er ifølge Helmig mere hip hoppet.
'Eyes Wide Shut' er på gaden 1. december, men man kan høre det allerede dagen før ved koncerten på Train.

Musik frem for fodbold

“Lige nu skal jeg bevise - mest overfor mig selv - at jeg kan selv. Jeg skal finde min egen identitet. Så min far har ikke noget med min musik at gøre. Måske kan vi stå side om side om fem år. Ikke for at optræde men måske nærmere for at fortælle om musikken,” spår Hugo Helmig, der ikke har travlt med den del og elsker at være i nuet. Og at være sammen med sine venner.
Han elsker også at spille fodbold. Det er dog ikke blevet til så meget de senere år.
“Jeg har spillet fodbold i ni år. Jeg spillede godt, men var ikke banens bedste og på et tidspunkt, syntes jeg, at det var sjovere at jagte damer og ryge cigaretter. Så røg fodbolden, og musikken blev. Jeg håber for fanden, at jeg valgte rigtigt,” griner Hugo Helmig.

Publiceret 29 November 2017 15:00