Bjerregaard om Venstre-rokade:

Jeg er ikke skuffet

"Jeg træder gerne et skridt til siden - ikke tilbage," siger Gert Bjerregard

Han har været politisk leder, rådmand og politisk ordfører.
Men efter fire år som loyal løjtnant for leder Bünyamin Simsek træder Venstre-manden Gert Bjerregaard efter eget udsagn et skridt til siden. 
Venstre i Aarhus har netop meldt ud, at man har skiftet ud på posten som politisk ordfører, hvor Bjerregaard erstattes af Lene Horsbøl.
LÆS OGSÅ: Venstre skifter politisk ordfører: Horsbøl erstatter Bjerregaard
Bjerregaard fik næstflest personlige stemmer af alle Venstre-kandidater til kommunalvalget.
"Jeg har været med i byrådsarbejdet i nu 16 år, og jeg er rigtig glad for det valg, jeg fik. Jeg gik frem med 30 procent og fik over 2.600 personlige stemmer, men jeg synes jo, at der skal gøres plads til nye, unge kræfter, og derfor har jeg sagt, at jeg gerne vil være med til at understøtte det, hvorfor jeg er trådt et skridt til siden," siger han til Lokalavisen Aarhus.
Så du er ikke skuffet over ikke at skulle være politisk ordfører?
"Det er jeg ikke. Jeg har både været rådmand og politisk ordfører, og nu får jeg nogle fine poster. Det er ikke et spørgsmål om, at jeg nu sætter mig på bagerste række. Tværtimod vil jeg gå til kampen med fuld energi i en ny byrådsperiode," slår Bjerregaard fast.
LÆS OGSÅ: S og V har lagt stridsøksen på hylden - på ét område
Han skal i den nye byrådsperiode fortsætte som medlem af Økonomiudvalget og får som noget nyt en post i udvalget for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Derudover er det blevet til en bestyrelsespost for Aarhus Havn.
"Jeg har fået nogle spændende poster, så jeg synes, jeg er blevet rigtig fint tilgodeset. Der skal skabes en fornyelse i Venstre, og det gør vi blandt andet ved at sætte en ny på posten som politisk ordfører, så det støtter jeg fuldt op omkring," understreger Gert Bjerregaard. 
Han forklarer, at det ikke er givet, at man skal være politisk ordfører, selvom man få næstflest stemmer, og så slår han fast, at der hverken er tale om en degradering eller tilbageskridt for hans vedkommende.
"Nu sætter vi jo ikke holdet alene ud fra personlige stemmer. Det handler også om at skabe fornyelse, og det vil Lene helt sikkert være med til sammen med vores to nye medlemmer i byrådet, Peter Sporleder og Heidi Bank. Vi får sat et nyt hold, og så træder jeg gerne et skridt til siden - ikke tilbage. Jeg synes, vi har fået lavet en rigtig god konstituering for Venstre, og dermed også for Aarhus."

Publiceret 29 November 2017 14:12

SENESTE TV