Skive igen rådmand for Sundhed og Omsorg:

Nu skal hjemmeplejen have et løft

DF's Jette Skive vil fortsætte med at hjemliggøre plejehjem

Tirsdag eftermiddag blev det slået fast, at Venstre har valgt Teknik og Miljø.
Dermed gik rådmandskabalen op, da partierne i Aarhus Byråd på forhånd var blevet enige om, hvem der skulle have hvilke poster, hvis Venstre valgte Teknik og Miljø.
Det betyder, at Dansk Folkepartis Jette Skive tager fire år mere som rådmand for Sundhed og Omsorg.
"Jeg er glad for genvalget og ser frem til at færdiggøre nogle af de mange store initiativer, vi har sat i søen de seneste fire år. Især glæder jeg mig til at se plejehjemmene komme i mål med hjemliggørelsen, og samtidig håber jeg, at byrådet vil hjælpe til med at øge indsatsen for hjemmeboende ældre," siger Jette Skive i en pressemeddelelse og bebuder, at hjemmeplejen skal løftes.
"Beboere på plejehjem skal mærke, at de netop er hjemme. Så kort kan det siges. Vi har set, at tilfredsheden er steget, og det samme vil jeg have til at ske i hjemmeplejen. Det er et af mine mål for de næste fire år."
LÆS OGSÅ: Rådmandsposterne fordelt: Simsek vælger Teknik og Miljø
I budgetforliget for 2018 blev der afsat 11,5 millioner kroner til en øget indsats i hjemmeplejen.
"Som alle ved, bliver vi flere og flere ældre mennesker. Selvom vi bliver mere sunde og lever længere, så får vi også nogle år i slutningen af livet, som kan være præget af svækkelse og sygdom. Derfor skal vi hele tiden øge budgettet for sundheds- og ældreområdet. Det kan ikke stå stille, selvom vi hjælper fru Jensen med mere teknologi derhjemme," siger Jette Skive og fortsætter:
"Medarbejderne yder en kæmpe indsats for at skabe gode vilkår for borgerne. Vi skal sikre den fremtidige rekruttering og gode arbejdsvilkår for medarbejderne."
Aarhus Kommune er i tæt samarbejde med Aarhus Universitetshospital, når borgere bliver indlagt eller udskrevet til færdigbehandling. Samarbejdet med hospitalet forventer rådmanden vil blive øget de kommende år.
"Desuden skal vi arbejde videre med demensvenlig by og tage et nyt demenscenter i brug og et Genererationernes Hus på Aarhus Ø, så aarhusianerne vil opleve mange indsatser på sundheds- og ældreområdet," siger Jette Skive.
dp

De store poster i Aarhus:

  • Borgmester: Jacob Bundsgaard (S)
  • Rådmand for Børn og Unge: Thomas Medom (SF)
  • Rådmand for Teknik og Miljø: Bünyamin Simsek (V)
  • Rådmand for Kultur og Borgerservice: Rabih Azah-Ahmad (RV)
  • Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse: Kristian Würtz (S)
  • Rådmand for Sundhed og Omsorg: Jette Skive (DF)

Publiceret 28 November 2017 16:10

SENESTE TV