Rådmandsposterne fordelt:

Simsek vælger Teknik og Miljø

Bünyamin Simsek skal igen være rådmand for Teknik og Miljø

Det var det oplagte valg, men den lange ventetid, før Venstre meldte noget ud om, hvilken rådmandspost leder Bünyamin Simsek ville tage med sit tredjevalg, gjorde, at usikkerheden begyndte at melde sig.
Men det blev Teknik og Miljø-magistraten, som Venstre slog kløerne i. Det offentliggjorde Bünyamin Simsek tirsdag eftermiddag på et pressemøde med borgmester Jacob Bundsgaard.
Dermed skal den snart tidligere Børn og Unge-rådmand igen lede Teknik og Miljø, som han gjorde tilbage i 2012-2013.
LÆS OGSÅ: Rådmandskabale i S udløser intern kritik
Simsek overtager posten efter socialdemokraternes kritiserede Kristian Würtz.
"Jeg har været utroligt glad for at være Børn og Unge-rådmand, og jeg vil ønske Thomas Medom (SF) tillykke med posten. Vi har haft flere sonderinger i forhold til, hvilken rådmandspost vi skulle vælge. Det lå os nært at vælge Teknik og Miljø, men vi skulle forinden belyse den situation, magistraten befinder sig i," siger Bünyamin Simsek, som indrømmer, at han ville have blevet som rådmand for Børn og Unge, hvis det var muligt.
Forud for Venstres valg havde partiet indgået en aftale med borgmester Jacob Bundsgaard om, at partierne i fællesskab skal skabe ro om Teknik og Miljø og samarbejde om at få magistraten genopbygget.
Dagens udmelding betyder, at rådmandskonstitueringen nu forventes at være på plads, fastslog Jacob Bundsgaard.
Børn og Unge går til Thomas Medom (SF), Teknik og Miljø til Bünyamin Simsek (V), Kultur og Borgerservice til Rabih Azah-Ahmad (RV), Sociale Forhold og Beskæftigelse til Kristian Würtz (S) og Sundhed og Omsorg til Jette Skive (DF).
Artiklen fortsætter under nedenstående video, hvor du kan se hele pressemødet på rådhuset (Simsek lod vente lidt på sig, så spol frem til pressemødets start ved 02:30):

Simsek: Jeg er ikke bange for øretæver

Simsek ville på dagens pressemøde ikke give konkrete eksempler på, hvad der skal ske med Teknik og Miljø som rådmand.
"Det vil I høre meget mere om i den kommende tid. Nu handler det om at få genopbygget tilliden til en stor magistratsafdeling, og en ny direktør skal ansættes i foråret," siger Venstre-lederen, som afviser, at han var nervøs for at tage Teknik og Miljø.
Var du ikke betænkelig ved at vælge den magistrat, fordi den kan være øretævernes holdeplads?
"Jo, men dem, der kender mig, ved, at jeg ikke er bange for at tage imod øretæver. Dem tager jeg gerne, hvis jeg mener, jeg kæmper for det rigtige og det, Aarhus har brug for."
LÆS OGSÅ: Würtz får rådmandspost i stedet for Fabricius : "Vi har haft to meget, meget stærke kandidater"
Det er anden gang, du overtager en rådmandspost efter Kristian Würtz (Würtz havde Børn og Unge før Simsek). Hvad tænker du om det?
"Jeg tænker, det er lidt tilfældigt, hvad der sker af skift på rådmandsposterne. Men jeg noterer mig, at vi har at gøre med en rådmandspost, hvor der skal genopbygges tillid."
Det forlyder, at Venstre seriøst har overvejet at tage Kultur og Borgerservice. Nåede I frem til den konklusion, at det kunne I ikke forsvare overfor jeres vælgere?
"Nej, det har ikke været årsagen til det. Vi landede på, at Teknik og Miljø er det rigtige for mig som rådmand og person. Vi mener, at jeg med min ledelseskapacitet og arbejdskapacitet kan løfte Teknik og Miljø, men det er helt naturligt, når man har flere muligheder, at man sonderer og kigger på, hvad der er af muligheder," forklarer Bünyamin Simsek, som også smilende erklærede, at han glæder sig til at køre med letbanen.
"Jeg har med et smil på læben sagt, at jeg havde håbet, at den kom ud at køre 1. januar, for så kunne jeg sige, at med en ny rådmand kom den ud at køre med passagerer. Men jeg glæder mig til, at den kører, for jeg tror, den bliver en styrke for vores kollektive trafik og Aarhus på den strækning, den kører. Der er naturligvis udfordringer der, hvor den ikke kører, og derfor handler det om at få skabt en kollektiv transportform i hele Aarhus Kommune."

Publiceret 28 November 2017 16:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.