Ydmygende nederlag:

Midtjysk tophold gav AGF en lektion i dødbolde

Tre mål blev scoret på dødbolde i 4-0-nederlaget i Herning

Havde AGF-spillerne tanket selvtillid med 3-1-sejren over Silkeborg i seneste Superliga-runde, så røg noget af den nok igen mandag aften.
Her var Aarhus-holdet på en svær opgave mod topholdet FC Midtjylland på udebane i Herning, men David Nielsens tropper gjorde det heller ikke let for sig selv.
Midtjyderne vandt ganske fortjent 4-0, og er der noget, AGF kan tage med sig efter kampen, så er det, at der skal trænes standardsituationer på Fredensvang i denne uge. 
Helt horribel opdækning på dødbolde kostede nemlig aarhusianerne de tre første mål i kampen. Hjemmeholdet kunne dog have bragt sig foran allerede efter tre minutters spil, men træværket reddede AGF'erne fra en kontrascoring imod sig.
LÆS OGSÅ: Bag om AGF: Trænerkometen Fatah Abdirahman
Føringsmålet stod Rasmus Nissen for efter 14 minutters spil, da et hjørnespark blev sendt ind i panden på Nissen, som uden større besvær fik presset sig foran Morten 'Duncan' Rasmussen og headede bolden i rusen. Ganske fri.
Blot tre minutter senere var det igen en standardsituation og opdækning under divisionsniveau, der kostede en kasse. Denne gang kom midtjydernes Zsolt Korcsmar foran samtlige AGF'ere på et frispark og kunne som det letteste i verden pande bolden ind bag prisgivede Steffen Rasmussen i AGF-målet.
AGF tilspillede sig en sjat chancer, men FCM tilspillede sig langt, langt flere. Forsvaret vaklede, og i foruroligende mange og lange sekvenser af kampen agerede AGF'erne nærmest træningskegler for topholdet.
LÆS OGSÅ: Bag om AGF: Jobbet som groundsman
Bedre så det ud, da spillerne kom ud fra omklædningen til de sidste 45 minutter, men det skal nok mest af alt tilskrives, at et kontrollerende, midtjysk mandskab overgav initiativet til udeholdet fra Aarhus.
Og pausen var tilsyneladende ikke blevet brugt på at snakke opdækning, for aarhusianerne var millimeter fra at forære endnu et mål væk på en standardsituation efter en times spil.
Denne gang var det to-meter-manden Paul Onuachu, der ikke engang behøvede bruge sin højde for at komme først på et frispark inde i feltet. Nigerianeren kom foran alle hvide trøjer, og kun en hurtig reaktion fra Steffen Rasmussen sikrede, at forsvarsfadæsen ikke var total.
Det blev den dog. Igen, igen, igen var det en standardsituation, der kostede med fire minutter igen. På et hjørnespark stod to FCM'ere af uransagelige årsager fri inde i midten af feltet. Marc Dal Hende var denne gang manden med panden.
Et minut senere bankede han det sidste søm i AGF-kisten. Det var dog i åbent spil, med foden og i det mindste ikke på en standardsituation. Så kan man da glæde sig over det...
Der er i sandhed stadig noget at arbejde med for cheftræner David Nielsen, og det er i særdeleshed nede i de bagerste gemakker.
Nederlaget betyder, at AGF stadig befinder sig i den tunge ende af Superligaen på en 11. plads, og der er nu otte point op til sjettepladsen, der giver en plads i mesterskabsspillet. Det ligner dog umiskendeligt, at aarhusianerne igen må berede sig på at skulle spille om nedrykning.
Fredag møder holdet FC Helsingør på Ceres Park.

Publiceret 27 November 2017 20:15

SENESTE TV