David Nielsen:

Det er en skandale, at vi taber 4-0

AGF-cheftræner David Nielsen tog ansvaret for nederlaget til FC Midtjylland

"Det ville være vanvittigt at sige andet, end at det er en skandale, at vi taber 4-0."
David Nielsen var klar i mælet, da han mandag aften blev interviewet af TV3 Sport efter et sviende nederlag til FC Midtjylland.
"AGF er en fantastisk fodboldklub, men lige nu bliver der ikke leveret godt nok til AGF. Vi skal bringe det bedste frem i spillerne. Det skal vi blive bedre til som klub, og det skal jeg lynhurtigt have fikset. Jeg gider ikke komme med en masse undskyldninger og forklaringer. AGF skal kunne spille op med de bedste, og det kræver bedre arbejde fra mig og holdet. Det her er en klub, der har tabt alt for mange kampe i alt for lang tid. Det er ingen mere irriteret over end jeg," lød det fra den tidligere Lyngby-træner, der har fået sig noget af en opgave med jobbet i Aarhus.
Nielsen tog det store nederlag med diplomatisk ro, men erkendte, at hans hold så alt, alt for ringe ud på dødboldssituationerne, der kostede tre af de fire mål.
"Det er et godt hold med dygtige spillere, men vi mangler noget i dødboldssituationerne. Vi mangler 50 procent, og så er den anden halvdel deres dygtighed. Vi gør ikke tingene godt nok i de her situationer. Det handler om kvalitet. Vi skal have bedre kvalitet i de ting, vi gør. De har større kvalitet end os i dag på stort set alle parametre," sagde cheftræneren som følte, at AGF havde nogenlunde kontrol med kampen i pausen, hvor man var bagud 2-0.
LÆS OGSÅ: Ydmygende nederlag: Midtjysk tophold gav AGF en lektion i dødbolde
"Vi kunne nemt have gemt os væk. At den bliver 4-0 er aldrig sjovt, men vi gør en masse ting for at komme ind i kampen - blandt andet at spille med fire angribere til sidst. Jeg kommer aldrig til at lade være med at gå efter at vinde. At den bliver 4-0 på grund af lidt forvirring til sidst, kan jeg godt leve med, men jeg kan ikke leve med at vi ikke får skabt mere."
AGF-træneren valgte at spille med tre forsvarere i bagkæden, men han mener ikke, at det var udslagsgivende i forhold til, at forsvaret var på hælene i store dele af kampen.
"Når vi spiller ude mod fcm er man nødt til at skrue på knapperne. Det lykkedes vi ikke med i dag og ender med at jagte kampen fra det 14. minut mod en svær modstander. Jeg tager ansvar for at vi spiller med tre i bagkæden i dag, men jeg synes ikke, at vi lukker mål ind på grund af det. Jeg synes ikke, det afgør kampen. Vi kan godt male alt sort nu, men det giver sig selv, at det er svært mod FCM her.
Lige efter slutfløjtet var der en ophedet ordveksling mellem David Nielsen og direktør Jacob Nielsen.
"Det er bare vindermentalitet fra to mænd, der har tabt en kamp. Det er det, det handler om," sagde David Nielsen om episoden og så frem mod fredagskampen hjemme på Ceres Park.
"Spillerne skal være skuffede og irriterede nu, og så skal vi se frem mod Helsingør fredag. Vi skal nok få vasket nederlaget af os."

Publiceret 27 November 2017 20:56

SENESTE TV