Camilla Fabricius så ikke særlig skuffet ud, da Socialdemokratiet i onsdags holdt pressemøde, hvor det blev oplyst, at Kristian Würtz er partiets fremtidige rådmand

Camilla Fabricius så ikke særlig skuffet ud, da Socialdemokratiet i onsdags holdt pressemøde, hvor det blev oplyst, at Kristian Würtz er partiets fremtidige rådmand

Rådmandskabale i S udløser intern kritik

Beslutningen om at fravælge Socialdemokratiets kvindelige stemmesluger som rådmand møder kritik

Af
MARIA DALHOFF JONAS HVID ESBEN LARSEN MIKKELSEN JP AARHUS

Kammerateri og skuffelse.
Sådan lyder nogle af reaktionerne fra S-vælgere og lokale socialdemokratiske partiforeninger, som havde opstillet Camilla Fabricius som kandidat til byrådsvalget, på, at der ikke var plads til hende, da Socialdemokratiet i Aarhus i sidste uge besluttede, hvem der skal være partiets toppolitiker på rådhuset sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S) i de næste fire år.
Byrådsgruppen valgte at pege på Kristian Würtz som ny rådmand i stedet for Camilla Fabricius. Det på trods af at Camilla Fabricius fik 773 flere stemmer end Kristian Würtz ved valget i tirsdags, ligesom hun fik flere interne stemmer fra medlemmerne, da partiet i foråret skulle placere kandidaterne på stemmesedlen.
"Jeg savner vægtige svar på, hvorfor hun blev forbigået. Det er en ommer Jacob Bundsgaard," siger Michael Binder Jensen, formand for S i Stautrup-Hasselager-Ormslev-Kolt.

Han oplyser, at enkelte har ytret tvivl om deres fremtidige S-medlemskab, da de mener, at beslutningen vidner om kammerateri, der er uforeneligt med at være socialdemokrat.
Hos partiforeningen i Tranbjerg er der skuffelse:
"Selvfølgelig er vi skuffede, fordi vi havde håbet, at hun kunne blive rådmand. Det er en god post at få at blive 1. viceborgmester, men det var ikke det, vi havde håbet på,« siger formand Regitse Rans, der mener, at Camilla Fabricius opfylder en »temmelig stor del," af de fire kriterier, som posterne i S bliver fordelt ud fra.
På Facebook har især kvindelige S-vælgere gennem de senere dage også ytret kritik og kaldt beslutningen for 'kammerateri' og 'nepotisme'.
Maria Sloth (EL), formand for byrådets udvalg for mangfoldighed og ligestilling, havde gerne set en kvindelig rådmand fra S.
"Jeg har forståelse for det, når S siger, at mangfoldighedssynspunktet ikke er det eneste, der spiller ind. Men det kan jo ikke passe, at alle partier mener, at deres mænd er bedst. Mønstret er et problem," siger hun.
Socialdemokratiets partiformand i Aarhus, Morten Pless, afviser, at udnævnelsen af Kristian Würtz udstiller et problem med ligestilling hos Socialdemokratiet i Aarhus.

Publiceret 27 November 2017 06:30

SENESTE TV