Populær S-kvinde forbigået:

"Det var ikke min tur"

Socialdemokratiets Camilla Fabricius ville gerne have været rådmand, men det blev ikke i denne omgang, konstaterer den kvindelige topscorer

Af
MARIA DALHOFF JP AARHUS

Et job som rådmand er fortsat drømmen for Socialdemokratiets mest populære kvindelige politiker i Aarhus Kommune, Camilla Fabricius.
Ved valget i tirsdags fik hun 2.543 personlige stemmer, og dermed blev hun nummer tre på Socialdemokratiets liste, hvor hun blev overgået af borgmester Jacob Bundsgaard og DSU-formanden Anders Winnerskjold, som dermed kommer i byrådet for første gang.
Nummer fire på listen over socialdemokrater med flest personlige stemmer i Aarhus blev nuværende rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, som fik 1.770 stemmer. Torsdag meddelte borgmesteren på et pressemøde på Aarhus Rådhus, at Kristian Würtz skal have den rådmandspost, som Socialdemokratiet råder over i forhold til partiets aftale med de øvrige partier i det røde valgforbund.

Skuffelsen er væk

Camilla Fabricius konstaterer, at hun er kommet sig over skuffelsen over, at der ikke blev plads til hende på rådmandsposten. I et opslag på Facebook fastslår Camilla Fabricius bl.a., at hun gerne ville have arbejdet som socialrådmand i de kommende fire år.
"Jeg har været lidt stille her ovenpå valgkampen. Det har været en sjov, god og hård en af slagsen, som endte med ikke mindre end 2.545 personlige stemmer. Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne ville have arbejdet med de særligt udsatte, menneskerne på gaden og alle, som behøver en håndsrækning med at få et fast tag i arbejdsmarkedet. I stedet vil jeg ønske Kristian (Würtz, red.) tillykke med at fortsætte som rådmand," skriver Camilla Fabricius, som fortsætter:
"Det blev ikke i denne omgang, men i stedet får jeg muligheden for at arbejde med, hvordan vi som kommune bliver endnu bedre til at lytte til vores samarbejdspartnere -borgere, virksomheder og organisationer," skriver hun med henvisning til, at hun fortsætter som gruppeformand og bl.a. bliver ny 1. viceborgmester og stedfortræder for borgmesteren, som kandiderer til at blive formand for kommuneforeningen KL. Beslutningen om, hvem der skulle have den ledige rådmandspost var ifølge Camilla Fabricius især borgmesterens.
"Jeg er glad og lettet over, at processen internt i partiet har været gennemsigtig, og det har været tydeligt, hvad Jacob Bundsgaard gerne ville. Jeg var også glad for, at jeg gerne måtte sige min ærlige mening på pressemødet om, at jeg gerne ville have været rådmand. Når jeg ikke kunne blive det, så er de nye poster til mig et rigtig godt bytte," siger Camilla Fabricius til JP Aarhus.

Ingen facitliste

Borgmesteren forklarede under torsdagens pressemøde, at udvælgelsen af, hvem der skal være rådmand ikke sker efter en facitliste. Der er ifølge borgmesteren fire kriterier, som partiet arbejder efter. Det er placering på den socialdemokratiske opstillingsliste, personlige stemmetal, erfaring og mangfoldighed i kønsmæssig balance. Socialdemokratiets medlemmer havde placeret Camilla Fabricius som nummer to på opstillingslisten – lige over Kristian Würtz.
"Udpegelsen af Kristian Würtz er truffet af en enig byrådgruppe - inklusiv mig. Når man kigger på parametrene og på, hvor Jacob (Bundsgaard red.) peger hen, faldt loddet på Kristian. Det var ikke min tur," siger Camilla Fabricius, som glæder sig over, at der generelt kommer flere kvinder i byrådet fra den 1. januar 2018.

Publiceret 24 November 2017 20:30

SENESTE TV