Borgmester om Venstre-kritik:

"Der er ikke tradition for bred konstituering"

Jacob Bundsgaard har ikke haft fokus på at få en bred aftale i hus

Onsdag eftermiddag rettede Venstre-leder Bünyamin Simsek en kritik mod den genvalgte borgmester Jacob Bundsgaard (S).
Simsek er uforstående overfor, at borgmesteren ikke har vendt tilbage på et forslag fra blå blok om en bred konstitueringsaftale.
"Jeg undrer mig over, at man ikke vender tilbage med et svar på, at der er mulighed for en bred konstituering med borgerlige partier, men at vi i stedet må læse hos diverse medier, at man har indgået en aftale og konstitueret sig med sine 21 mandater. Men sådan er det, hvis man vælger at føre blokpolitik," sagde Bünyamin Simsek.
LÆS OGSÅ: Blå blok: Der kan gå dage, før vi vælger rådmandspost
Til Lokalavisen Aarhus giver borgmester Bundsgaard udtryk for, at en aftale med de borgerlige partier ikke rigtig har været i hans overvejelser.
"Jeg har ikke fået nogen henvendelse fra Bünyamin Simsek i den henseende. Det er rigtigt, at der har været en del uformelle drøftelser på et tidligt tidspunkt i forhandlingsforløbet, men det, der har været udgangspunktet - som vi også har meldt ud - er, at vi ville se, om vi kunne nå hinanden i vores valgforbund, og det kunne vi. Derfor har vi konstitueret os med dem, vi havde til hensigt at konstituere os med," siger han.
Men har I forsøgt en bred aftale?
"Den ånd, vi har i byrådet, er jo, at vi kan samarbejde, og det har vi også kunnet i de foregående år, hvor man ikke har konstitueret sig sammen. Det har der ikke været tradition for i Aarhus. Jeg havde sådan set gerne set, at man kunne nå derhen, men sådan faldt kortene ikke ud denne gang."
LÆS OGSÅ: Liste: Her er Aarhus' 31 byrådsmedlemmer
Af jeres aftale kan man se, at I går ud fra, at Venstre vælger Teknik og Miljø. Vil det overraske dig, hvis de ikke gør det?
"Nej, men for at give et billede af, hvordan det kunne komme til at se ud, er man nødt til at gøre sig den antagelse, i og med at Venstre er tredjevælger. Men vi må tage bestik af situationen, når Venstre har truffet en beslutning om, hvilken rådmandspost de gerne vil have," lød det fra borgmester Jacob Bundsgaard, efter han havde læst de personlige stemmer op.

Publiceret 22 November 2017 20:51

SENESTE TV