Blå blok:

Der kan gå dage, før vi vælger rådmandspost

Venstres Bünyamin Simsek undrer sig over, at borgmesteren ikke har kommunikeret med blå blok

Uddelingen af diverse poster efter kommunalvalget lader vente på sig, og skal man tro Venstres Bünyamin Simsek, så kan vi komme til at vente et godt stykke tid.
"Jamen, der kommer til at gå nogle dage," siger han, da Lokalavisen Aarhus spørger, hvornår Venstre melder ud, hvilken rådmandspost partiet tager.
Bolden er nemlig på Venstres bane, efter rød blok onsdag morgen meldte ud, at man med de to første valg ville tage borgmesterposten til Jacob Bundsgaard og rådmandsposten inden for Børn og Unge til Thomas Medom.
"Fokus har været på den borgerlige konstituering, og nu skal vi lave en analyse af, hvilken rådmandspost vi vil vælge. Det har vi ikke gjort endnu, for vi skal have kabalen til at gå op med vores samarbejdspartnere, og det er ikke let. Alt andet end Børn og Unge-rådmandsposten er i spil, så vi kan vælge hvilken som helst af de fire andre, og det vil vi analysere på," siger Bünyamin Simsek, som har indgået en aftale med de andre borgerlige partier om, at Venstre vælger først, og at DF får den sjette rådmandspost. Udvalgsposterne har man endnu ikke sat navn på.
LÆS OGSÅ: INTERAKTIVT KORT: Sådan fordelte stemmerne sig ved dit valgsted
Borgerlig fløj blev ifølge Venstre-lederen enig ved midnatstid efter valget.
"Siden da har vi forhandlet og været optaget af at se, om vi kunne lave en bredere aftale til fordel for nogle flere poster. Det var der ikke mulighed for, for der har ikke været nogle reelle forhandlinger med borgmesteren, selvom der var mulighed for, at ti borgerlige mandater kunne være med i en konstituering sammen med borgmesteren. Vi var ellers klar på at indgå i en dialog, men der kom aldrig noget svar tilbage," siger Bünymin Simsek, som fortæller, at man ikke har været i kontakt med borgmesteren, siden rød bloks udmelding onsdag morgen.
"Jeg kan forstå, at borgmesteren er så optaget af at pege på, hvad Venstre vil vælge, og det er måske et signal om, at Venstre er rigtig god til at rydde op efter socialdemokraterne. Jeg ved det ikke, men det er ikke borgmesteren, der bestemmer, hvad vi vælger," slår han fast og kritiserer borgmester Jacob Bundsgaard for dårlig kommunikation.
LÆS OGSÅ: Træt Thomas Medom udråbte sig selv som borgmester
"Jeg undrer mig over, at man ikke vender tilbage med et svar på, at der er mulighed for en bred konstituering med borgerlige partier, men at vi i stedet må læse hos diverse medier, at man har indgået en aftale og konstitueret sig med sine 21 mandater. Men sådan er det, hvis man vælger at føre blokpolitik. Jeg undrer mig også over, at borgmesteren laver en konstituering på grundlag af, hvad han tror, Venstre vil vælge," siger Simsek og fortsætter med et hint om, at det ikke er sikkert, at han vil være rådmand for Teknik og Miljø.
"Det ser jeg som en stor anerkendelse og tillid til min person og Venstre i forhold til, hvad vi formår at skabe af resultater og rydde op på rådmandsposter, hvor der har siddet socialdemokrater. Det lykkedes vi med på Børn og Unge-området efter fire år, og måske lýkkes vi med det i Teknik og Miljø. Nu må vi se. Men Kultur og Borgerservice er også særligt interessant for os, da vi har markeret os i valgkampen."
I konstitueringsaftalen mellem de røde partier fremgår det, at man regner med, at Radikale Venstre - og garanteret Rabih Azah-Ahmad - igen skal have Kultur og Borgerservice. Det kan Venstre dog forpurre.

Publiceret 22 November 2017 18:25

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV