Alternativet jubler:

Stort at komme ind i første forsøg

I første forsøg er det lykkedes Alternativet at komme ind i Aarhus Byråd

Alternativet fik 4,9 procent af stemmerne og er kommet i Aarhus Byråd med ét mandat, som partiet kan veksle til formandsskabet for Social- og Beskæftigelsesudvalget samt et medlemskab i Teknisk Udvalg og Kulturudvalget.
Dertil kommer medlemskab af Skatteankenævnet og en post som bestyrelsesmedlem i Aarhus Vand.
LÆS OGSÅ: Interaktivt kort - se hvordan aarhusianerne stemte på samtlige 46 valgsteder
Det vækker glæde hos Alternativets forperson Tenna Schaldemose, at partiet i første forsøg er kommet gennem nåleøjet til byrådet.
”Vi er helt vildt glade, stolte og ydmyge. Vi siger tusind tak til alle, der har stemt på os. Det er fuldstændig fantastisk at komme i byrådet, første gang vi forsøger,” lød det fra Tenna Schaldemose tidligt onsdag morgen.
Hør Alternativet synge Alicia Keys på dansk:

 
”Vi fører en politik, hvor vi synes, at man skal kigge på tre bundlinjer. De sociale og miljømæssige bundlinjer trænger vi til at vækste på, og det får vi nu mulighed for at arbejde med i Aarhus Byråd. Det glæder vi os rigtig meget til. Så det er en stor dag,” fortsatte Tenna Schaldemose, som på morgenens pressemøde desuden blev spurgt, hvorvidt hun var skuffet over, at partiet ikke fik to personer i byrådet.
LÆS OGSÅ: Enhedslisten forbereder sig på slagsmål med Simsek
”Vi er ikke skuffede. Vi er super glade og stolte over at være kommet ind. Vi har kæmpet, og vi har haft et godt hold, som virkelig har givet den gas. Vælgerne har ikke kendt kandidaterne som politikere før, så jeg synes, at det er et stort og flot resultat. Nogle meningsmålinger har placeret os højere, og det havde da også været sjovt, men vi er meget stolte og ydmyge.”
Det bliver de personlige stemmer, som afgør, hvilken af Alternativets kandidater, der kommer ind. De personlige stemmer tælles op i dag og bliver fremlagt i aften.
 

null

Publiceret 22 November 2017 12:15

SENESTE TV