To partier på venstrefløjen vil ikke lægge sig fast på, om Jacob Bundsgaard igen skal være kaptajn på det gode skib Aarhus Kommune.

To partier på venstrefløjen vil ikke lægge sig fast på, om Jacob Bundsgaard igen skal være kaptajn på det gode skib Aarhus Kommune.

LO-formand:

Enhedslisten og Alternativet må melde klart ud, om man peger på Bundsgaard

Enhedslisten og Alternativet afviser at lægge sig fast på, at socialdemokratiet skal have borgmesterposten

”Jeg vil opfordre Alternativet og Enhedslisten til at droppe det politiske spil og gøre det der er bedst for Aarhus – nemlig at melde klart ud, om de støtter Jacob Bundsgaard (S) som borgmester.”
Sådan siger Ole Christiansen, formand for fagforbundet LO Aarhus, i en pressemeddelelse. 
Opfordringen kommer, efter Alternativet og Enhedslisten har nægtet at melde ud, hvem partierne peger på som borgmester i Aarhus Kommune efter tirsdagens valg.
LÆS OGSÅ: Enhedslisten og Radikale står til smæk i Aarhus
Det er en udmelding, der skaber en unødig usikkerhed for vælgerne, mener Ole Christiansen.
”Det er vigtigt, at aarhusianerne kan få vished for, hvem partierne støtter som borgmester, når de skal sætte deres kryds i morgen. Det klæder ikke Alternativet og Enhedslisten på denne måde at holde vælgerne hen i uvidenhed og usikkerhed," siger formanden.
Meget tyder dog på, at Ole Christiansen skal kigge langt efter en sådan udmelding fra de to partier.
"Jeg synes, vi har meldt meget klart ud, at vi konstituerer os med de partier, vi har indgået valgforbund med. Det er socialdemokraterne, SF, Radikale Venstre og Alternativet. Vi er ret overbevist om, at borgmesteren skal findes dér," siger Keld Hvalsø, Enhedslistens spidskandidat, til Lokalavisen Aarhus.
Men det bliver ikke nødvendigvis Bundsgaard, hvis det står til jer?
"Nej. Hvad interesse skulle vi have i at melde en konstituering ud, før den er foretaget?"
Er det fordi, I selv har ambitioner om, at borgmesterposten skal gå til Enhedslisten?
"Det vil vi da ikke udelukke. Hvis vælgerne gør os større end Socialdemokratiet, så vil vi da pege på, at vi skal have borgmesterposten. Det ville da være underligt at gå i valgkamp og sige, at vi på forhånd afskriver muligheden for at tage borgmesterposten. Men vi har ingen som helst planer om at gøre Marc Perera Christensen eller Bünyamin Simsek til borgmester. Det skulle se rigtig, rigtig mærkeligt ud," slår Keld Hvalsø fast.
LÆS OGSÅ: Guide: Hvor spiser du den bedste stegte (valg)flæsk i Aarhus?
Samme melding lyder fra Alternativets Sander Jensen.
"Det er da prisværdigt, at LO Aarhus bekymrer sig om Alternativets politik, men vi venter, til alle mandater er opgjort, og så regner vi med at blive inviteret på kaffe hos Jacob Bundsgaard tirsdag aften, da hans parti formentlig bliver det største. Når vi siger, at vi vil en ny politisk kultur, så mener vi det, og så peger vi ikke på nogen på forhånd. Vi peger på politik - ikke personer."
Afviser du, at I kunne finde på at pege på en borgerlig borgmester?
"Vi tager en forhandling med Bundsgaard til at starte med, men går ind i forhandlingerne med et åbent sind. Det vil ikke være seriøst at smide alle appelsiner i én turban. Vi vil tages alvorligt - ikke for givet," lyder det ikke-svaret fra Sander Jensen.

Publiceret 20 November 2017 15:15

SENESTE TV