Restaurant Europas stegt flæsk. Foto: Aarhus Update

Restaurant Europas stegt flæsk. Foto: Aarhus Update

Guide:

Hvor spiser du den bedste stegte (valg)flæsk i Aarhus?

Af
Af Jan L. Pedersen

Aarhus Update

Halvlunkne luftfrikadeller og stegt valgflæsk er altid ord, som vi bruger, når der er valg. Med rette kan man sige. Der er jo snart ikke den ting, som politikerne ikke lover os vælgere. Men sådan har det altid været.
LÆS OGSÅ: Spiselauget - et cool fristed i (stor)byen
Vi har valgt de fem bedste steder til stegt flæsk i Aarhus C. De holder, hvad de lover, og deres stegte flæsk er både reel og troværdig. På flere måder ligner de hinanden. Det er små forskelle, der kan være på flæsk og tilbehør. Hvis du besøger én af de fem restauranter, jeg anbefaler, så er der garanti for, at du får en god omgang klassisk flæsk uden så mange moderne krumspring.

Restaurant Europa

En af byens hyggeligste restauranter kan man med rette kalde Europa. Den ligger ved den nye havnefront i Aarhus. Her får du klassisk dansk mad, som er ukompliceret. Deres stegt flæsk er yderst populær. Prisen er 165 kroner for ad libitum. Man ser gerne, man spørger om mere her. Men det er aldrig sket for os, at vi måtte spørge om mere.
LÆS OGSÅ: Casablanca Crunch: Value for money 

Værtsparret er Karin og Sofus. De er verdens flinkeste mennesker. Helt nede på jorden og kan snakke med alle typer gæster. Værtskab er et nøgleord her, og man føler det som om, man besøger værtsparret privat.
Til de tykke skriver stegt flæsker er der kartofler, persillesovs og rødbeder. Mere klassisk kan det ikke blive. Husk, at Europa, også, er en attraktiv frokostrestaurant, men det er “kun” om aftenen, der er stegt flæsk på menuen.
Restaurant Europa
Havnegade 28
8000 Aarhus
Telefon: +45 86 19 86 18

Raadhuus Kafeens stegt flæsk. Foto: Aarhus Update

Raadhuus Kafeens stegt flæsk. Foto: Aarhus Update

Raadhuus Kafeen

Hvad er mere oplagt til et kommunalvalg end at spise valgflæsk lige overfor rådhuset? Her ligger en 100-år gammel beværtning, som holder de gode, stolte traditioner i hævd. Restauranten har udsigt til Rådhuspladsen, og du kan fint følge med i livet udenfor. Men det behøver du ikke, for Raadhuus Kafeen er en tidslomme midt i byen. Der kommer alle mulige typer gæster her, så selvom man ofte møder politikere her, så er restauranten for alle, der kan lide god, hjemmelavet dansk mad uden alt for meget nytænkning.
LÆS OGSÅ: Verdensklasse Köd

En portion stegt flæsk med hvide kartofler og persillesauce koster 137 kroner. Det er også den klassiske version, du får her. På Raadhuus Kafeen er stegt flæsk både på menukortet til frokost og aften.
Raadhuus Kafeen
Sønder Alle 3
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 12 37 74

Raadhuus Kafeens stegt flæsk. Foto: Aarhus Update

Raadhuus Kafeens stegt flæsk. Foto: Aarhus Update

Den Lille Kro

Der er altid stegt flæsk på menukortet - både til frokost og aften. Her kan du få al den stegte flæsk med persillesovs og kartofler, du kan spise for 179 kroner.
Krofatteren her spørger, hvordan flæsket skal steges og sovsen være. Vi valgte saftigt og sprødt flæsk og en gaffelvenlig sovs, der hænger ved kartoflerne. Det var lige, hvad vi fik.
En fin anretning med flæsk, hvide kartofler med persille, persillesovs, hjemmesyltede rødbeder, hjemmelavet agurkesalat og hjemmelavet sennep blev serveret hver for sig. De hjemmelavede rødbederne var helt suveræne her.
LÆS OGSÅ: Adagio laver de bedste pizzaer ved åen

Der er en speciel charme over Krostuen, hvor vi sad. Møblerne er af ældre slags, bordene er dækket med hvide duge og levende lys. Trafikken på Nørre Allé suser forbi udenfor. Det er hyggeligt og roligt, hvilket også passer på betjeningen.
Den Lille Kro
Nørre Allé 55
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 86 44 41

Den Lille Kros tallerken med stegt flæsk. Foto: Aarhus Update

Den Lille Kros tallerken med stegt flæsk. Foto: Aarhus Update

Restaurant Kohalen

Et stykke aarhushistorie er lige, hvad Kohalen på Kvægtorvet er. En restaurant som i den grad har sjælen i behold. En af byens mest velbesøgte frokostrestauranter. Men du kan få stegt flæsk til frokost.
Her får du en omgang letsaltet stegt flæsk med persillesovs, kartofler og hjemmesyltede rødbeder til 162 kroner. Og det er, selvfølgelig, ad libitum.
Stykkerne er tykke, og første omgang er så stor, at det er umådelig svært at nå til anden omgang. Du skal være opmærksom på, at Restaurant Kohalen “kun” har åbent til frokost og ikke i weekenden. Sådan er det.
Som den eneste i vores stegte (valg)flæske guide, så er der masser af parkeringspladser ved og omkring Kohalen.
Restaurant Kohalen
Jægergårdsgade 164 A
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 12 14 81

Restaurant Kohalen. Foto: Aarhus Update

Restaurant Kohalen. Foto: Aarhus Update

Teater Bodega

Over for Aarhus Teater ligger en af byens ældste restauranter. Et sted som gennem årene har været besøgt af alverdens skuespillere og andet godtfolk. Det stegte flæsk er altid på menukortet. Både til frokost og til aften. Det hører ligesom til stedet. En hemmelighed, som kun ganske få kender, er, at hvis man beder om det, så kan man få bløde løg til sin stegte flæsk. Men kun, hvis du beder om det, ellers er det ikke en del af retten.
Stegt flæsk med persillesovs, hjemmesyltede rødbeder og hvide kartofler koster 138 kroner. Både til frokost og aften.
Betjeningen er mænd af den rette støbning. Originaler på den gode måde, og som ikke kan kopieres. De er ikke helt så unge, på nær Casper, men de ved, hvad de har med at gøre. Teaterbodegaen er altid et besøg værd.
Teater Bodega
Skolegade 7
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 12 19 17

Stegt flæsk på Teater Bodegaen. Foto: Aarhus Update

Stegt flæsk på Teater Bodegaen. Foto: Aarhus Update

Publiceret 20 November 2017 12:00

SENESTE TV