Venstre vil reservere p-pladser til håndværkere

Men ifølge erhvervsorganisationen Byg Aarhus er 100 særlige p-pladser i dagtimerne til håndværkere ikke den bedste løsning

Af
Af Maria Dalhoff

JP Aarhus

100 særlige p-pladser til håndværkernes biler skal være med til at gøre Aarhus til en mere erhvervsvenlig by.
Det mener Venstre i Aarhus Byråd, som derfor har fremsat et forslag til onsdagens byrådsmøde. Venstre foreslår, at magistraten for teknik og miljø finder 100 nye parkeringspladser inden for ringgaden.
P-pladserne skal være reserveret til håndværkerne i tidsrummet 7-16 i hverdagene, hvorefter byens borgere må benytte parkeringspladserne uden for tidsrummet samt i weekenderne.
LÆS OGSÅ: Fremtidens parkering i Aarhus: Store uenigheder i byrådet
"Aarhus skal forbedre sin erhvervsservice og erhvervsvenlighed, og der er brug for mere end 100 håndværker-p-pladser, men dette antal er for at komme i gang. Vi har tidligere foreslået nye skråparkeringspladser, som vil kunne give mange flere pladser til biler, men der er ikke kommet nok nye skråparkeringspladser. Derfor mener vi, at Teknik og Miljø kan finde 100 parkeringspladser til et godt erhvervspolitisk formål, som skal gavne håndværkerne og borgerne i midtbyen," siger Venstres politiske ordfører i Aarhus Byråd, Gert Bjerregaard.

Ønsker gammel model

Carsten Laursen, formand for erhvervsorganisationen Bygs lokalafdeling, Byg Aarhus, kan godt se pointen med Venstres forslag, men det er ikke den bedste løsning på håndværkernes parkeringsproblemer i midtbyen, mener han.
"Problemet med at finde p-pladser i Aarhus er kæmpestort. Det er efterhånden blevet sådan, at man er nødt til at skrive udgiften til p-afgifter ind i tilbuddet til kunden. Eller skrive ekstra transporttimer på, fordi vi skal transportere værktøj og materialer langt fra p-plads til byggeplads. Vi vil gerne tilbage til den gamle ordning i Aarhus Kommune, hvor håndværkere kunne få en ad hoc parkeringstilladelse ud for byggepladsen. Den ordning droppede kommunen for nogle år siden, og det giver store problemer," siger Carsten Laursen, som er enig med Venstre i, at 100 særlige håndværker-parkeringspladser er for lidt.
Venstre har tidligere i år foreslået flere p-pladser i byen – bl.a. på Frederiksbjerg. I maj i år oplyste Aarhus Kommune, at der i februar 2017 var 21.216 offentlige parkeringspladser i Aarhus mod 18.921 i 2014.
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) fastslog ved den lejlighed, at der altid er ledige parkeringspladser nok i Aarhus, da kommunens tal fra foråret viser, at der konstant er mindst 1.500 ledige parkeringspladser i byen.

Publiceret 13 November 2017 08:37

SENESTE TV