Politi og kommune advarer:

Stadig mange farlige situationer ved Dokk1-kryds

Østjyllands Politi fortsætter kontrol i problematisk trafikkryds

Der opstår fortsat farlige situationer i krydset ved Mindet og Dokk1 i Aarhus C.
Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse og oplyser, at politiet, Aarhus Letbane og Aarhus Kommune derfor fastholder opmærksomheden på krydset.  
Angiveligt er der fortsat mange bilister, som ikke følger færdselsloven ved Mindet og fortsætter lige over i krydset trods klare anvisninger.
LÆS OGSÅ: Bøderegnen fortsætter: 1 times kontrol ved Dokk1 gav bøder til 15 bilister
Andre drejer fejlagtigt ind på letbanesporet, og togførerne er derfor særligt opmærksomme, når de passerer Mindet med deres 50 ton tunge tog.  
Kommunen justerede i sidste uge både skiltning og afstribning ved Mindet for at tydeliggøre færdselsloven, så bilister ikke kører ind på skinnerne.  
På baggrund af udfordringerne fastholder Østjyllands Politi tilstedeværelsen ved Mindet, hvor de i de kommende uger vil være hyppigt til stede og sikre, at trafikanter kører korrekt gennem krydset.  
”Vi ønsker at skabe så sikker en trafikafvikling som muligt. Ingen ønsker alvorlige ulykker, men det er altså bilisten, der bliver den lille i et sammenstød med et letbanetog. Vi håber, at budskabet når ud til trafikanterne med den opdaterede skiltning kombineret med politiets tilstedeværelse,” siger Anders Kruse Christiansen, projektleder i Teknik og Miljø.  
LÆS OGSÅ: Farligt kryds ved Dokk1: 10 bilister fik bøder på halvanden time
Hos Østjyllands Politi er afdelingsleder i Færdselssektionen, vicepolitiinspektør Jeppe James Olsen, klar til løbende at sende politifolk til Mindet.  
”Der kan opstå meget farlige situationer, hvis trafikanterne ikke overholder færdselsreglerne omkring Mindet. Vi vil fortsætte med at kontrollere på stedet for at minde bilisterne om, at de skal følge skiltene og anvisninger på vejen,” siger Jeppe James Olsen.   
Parterne vil løbende drøfte situationen med det omstridte kryds.
dp

Den røde bil er, ulovligt, kørt lige ud i krydset - letbanen er på vej ind fra højre. Foto: Jeppe Rafn

Den røde bil er, ulovligt, kørt lige ud i krydset - letbanen er på vej ind fra højre. Foto: Jeppe Rafn

Publiceret 07 November 2017 14:18

SENESTE TV