Casablanca. Foto: Aarhus Update

Casablanca. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Casablanca Crunch: Value for money

Af
Af Anders Møhlenberg

Aarhus Update

Vi nærmer os Casablanca til dagens tidlige crunch denne lørdag morgen. Vejen derhen går via den hyggelige, brostensbelagte Rosengade, som emmer af sjæl og en lang historie. På alle måder minder Casablanca mig mest af alt om én af de utallige, hyggelige fortovscaféer i Paris' charmerende gader.
De formår i høj grad at skabe autentisk stemning og personlighed i den lille café. De mange fransk inspirerede malerier på væggene, bordene, som er placeret langs væggene hele vejen rundt, og den store åbne bar, som troner i midten af lokalet, gør det altid til en oplevelse at træde indenfor på Casablanca.
Denne lørdag morgen kom vi for deres weekend crunch. Og hvilken én! Crunch er et udtryk, Casablanca har skabt. Det er sammensat af Casablanca og brunch, og dermed crunch.

Det smagte pragtfuldt

Vi gik ombord i buffeten. Forventningerne var høje, med god grund. Den største udfordring var at begrænse sig. Når jeg står ansigt til ansigt med et sandt festfyrværkeri af lækkerier som denne morgen, så er dét at begrænse sig en opgave af de helt store. Jeg vil ikke gå i detaljer med smagsnuancer på hver enkelt skive pålæg, men kan blot konstatere, det smagte pragtfuldt, og jeg har ikke en finger at sætte på noget.

Lækkert mad fra Casablancas crunch. Foto: Aarhus Update

Lækkert mad fra Casablancas crunch. Foto: Aarhus Update

Hjemmelavet håndværk og økologi til den store guldmedalje

Weekend crunchen er en oplevelse med fokus på hjemmelavet håndværk og økologi.
Ingen crunch uden godt brød, og dét er der sørget for på Casablanca! Brødet kommer selvfølgelig fra Mor Anna i Mejlgade, som også ejes af familien bag Casablanca. Brødet er friskbagt fra deres specialbyggede stenovne, hvilket giver en utrolig dejlig sprødhed - en perfekt grundingrediens til de resterende lækkerier på crunchbordet.
Casablanca sætter en stor ære i at lave så meget som muligt selv. De vil gerne tilsikre, at de råvarer, der bruges, er nøje udvalgte og af absolut bedste kvalitet. Derudover prioriterer de økologi, hvilket sammenholdt med alt det hjemmelavede udgør en fantastisk kombination, og gør deres weekend crunch til en oplevelse af de helt store.

Friskbagt brød. Foto: Aarhus Update

Friskbagt brød. Foto: Aarhus Update

Den bedste kvalitet - sådan er det

Af hjemmelavede specialiteter på crunchen kan nævnes; rullepølse fra Grambogaard grise, paté de campagne, honningristet müsli, laksesalat med egen koldrøget laks, kalve leverpostej med stegte champignoner, friskost, fem forskellige slags søde fristelser i form af smørepålæg, marmelade og karamelcreme og sidst men ikke mindst hindbærsnitter og kanelsnegle.
Udover de hjemmelavede specialiteter var der også; blødkogt æg, friskskåret frugt, fennikelpølse, grillet skinke, pålægschokolade samt fem forskellige special oste med tilbehør.
Til væskebalancen tilbyder Casablanca friskbrygget kaffe fra Peter Larsen kaffe, friskpresset appelsinjuice, koldpresset dansk æblemost og små ingefærshots.

Grillet skinke. Foto: Aarhus Update

Grillet skinke. Foto: Aarhus Update

Det svære valg - og jeg mener ikke kommunalvalg

Det er svært at vælge enkelte smagsoplevelser ud, når kvaliteten over hele linjen er meget høj, men hvis jeg skal udpege noget, så må det blive; Den hjemmelavede rullepølse fra Grambogaard grise med tilhørende cornichoner. Rullepølsen smagte virkelig af noget, modsat dem der købes i supermarkederne, og så var der ikke sparet på peberen i midten, som gav den et skønt og smagfuldt twist.

Hjemmelavet rullepølse. Foto: Aarhus Update

Hjemmelavet rullepølse. Foto: Aarhus Update

Dommen er value for money

Jeg kan sige det kort og kontant; For mig er Casablancas weekend crunch Aarhus' absolut bedste ‘value for money', når vi snakker brunch. Den koster 200 kroner per person, og så er alt inkluderet - drikkevarer er også ad libitum - af kaffe dog ‘kun' sort kaffe!
Personalet er smilende. De er hele tiden opmærksomme på, om der skal ryddes tallerkner væk fra bordet, således man kan starte i crunchen påny med en ren tallerken og med masser af plads på bordet. Selve buffeten er anrettet med små fade, mindre portioner af herlighederne, som i stedet for at stå og blive halvkoldt og tarveligt, konstant bliver fyldt op med friske varer. Her kræses virkelig for maden, og dermed for gæsten. Lækkert!
Vi giver Casablancas weekend crunch de allerstørste og bedste anbefalinger. Til prisen får de fuldt hus - hvis vi altså gav hjerter eller stjerner.


Lækkert mad. Foto: Aarhus Update

Lækkert mad. Foto: Aarhus Update

Hindbærsnitter. Foto: Aarhus Update

Hindbærsnitter. Foto: Aarhus Update

Lidt af hvert fra crunchen. Foto: Aarhus Update

Lidt af hvert fra crunchen. Foto: Aarhus Update

Casablanca Aarhus

Rosensgade 12
8000 Aarhus C

Publiceret 03 November 2017 14:00

SENESTE TV