Efter at have prøvet badminton i skolens gymnastiktimer gik August Holler (til venstre) hjem til sin mor og sagde, at han ville begynde til sporten. Her er han med kammeraten Tristan Smerup.

Efter at have prøvet badminton i skolens gymnastiktimer gik August Holler (til venstre) hjem til sin mor og sagde, at han ville begynde til sporten. Her er han med kammeraten Tristan Smerup.

Imponerende:

110 nye badmintonspillere på tre måneder

Et projekt med badminton i skolens gymnastiktimer har været en stor succes for TMG Badminton i Mårslet

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Efter sommerferien i år satte TMG Badminton i Mårslet et nyt koncept i gang. I fem uger i træk spillede 0.-3.-klasserne udelukkende badminton i skolens gymnastiktimer, og det har i den grad battet på tilmeldingerne til klubben.
“På den måde får børnene lige snust til sporten, og allerede efter den første gymnastiktime i skolen dukkede de første fire op til træning i klubben. Derefter er det bare gået hurtigt, og ungerne fortæller, at det er fordi, de har prøvet det i skolen og har syntes, at det var rigtig sjovt,” siger Majken Vange, som er ungdomsansvarlig i TMG Badminton.
Det har betydet, at klubben nu er blevet 110 unge spillere flere på bare tre måneder.
Der er tale om en kolossal stigning, da klubben kun havde cirka 25 spillere i aldersgruppen 3-15 år før det nye initiativ. I den alderyngste kategori var der tidligere slet ingen tilmeldte.

Hentede hjælp udefra

Faktisk var gruppen af unge spillere så lille, at man i TMG Badminton overvejede, om man helt skulle lukke ungdomsafdelingen, fortæller Majken Vange:
“Men så var det, at jeg selv og nogle andre forældre, som har haft badminton inde på livet, syntes, at der skulle ske noget. Derfor tog vi fat i Michael Kjeldsen, som er sportschef i Højbjerg Badminton Klub. Han har erfaring med skoleprojektet, da de tidligere har kørt det dér,” forklarer Majken Vange.
Resultatet blev, at Emilie Juul Møller blev udlånt fra Højbjerg til Mårslet, hvor hun i dag står for både træningen i gymnastiktimerne og træningen af børnene i TMG Badminton.

God træning og sjov kamp

To af de unge hoveder, som denne mandag er under Emilies kyndige vejledning, er de to 7-årige knægte August Holler og Tristan Smerup.
Tristan har spillet i klubben, før skoleprojektet blev sat i værks, mens August først for nylig er kommet til.
“Det er en sjov sport og en god sport at løbe i, så jeg gik hjem og sagde til min mor, at jeg gerne vil begynde,” fortæller August Holler, som altså er ret stor fan af selve træningen i sporten, mens Tristan Smerup ikke er i tvivl om, hvad han finder sjovest ved badminton:
“Kampen!”
I TMG Badminton er man klar til at køre det samme forløb igen efter næste sommerferie, og det er da også næsten på plads, at det kommer til at ske, fortæller Majken Vange.

Publiceret 27 October 2017 11:00

SENESTE TV