Pressefoto.

Pressefoto.

Stor opbakning til at investere i grøn omstilling

En ny megafonundersøgelse viser, at 8 ud af 10 aarhusianerne bakker op om at investere i og prioritere klimaindsatsen lokalt

Aarhus har en ambition om at blive CO2-neutral i 2030. Byrådet besluttede i 2008, at byen skal arbejde mod CO2-neutralitet og fossilfrihed. Det bunder i at byerne i verden står for 70 procent af den samlede CO2-udledning. Nu viser en ny undersøgelse fortaget af Megafon, at aarhusianerne bakker op om kommunens investeringer i klimaindsatsen. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 
LÆS OGSÅ: Ny retrobutik åbner i Jægergårdsgade
”Vi er allerede nået langt i omstillingen af Aarhus, og vi forventer med udgangen af 2017 en halvering af byens CO2-udledning siden 2008. Til gengæld bevæger vi os nu ind i den fase, hvor der ikke længere er nogen nemme løsninger, og hvor løsningerne ligger hos virksomhederne og borgerne. Hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling af Aarhus er det derfor nødvendigt at vi alle løfter i flok,” siger klimachef i Aarhus Kommune Henrik D.H. Müller i pressemeddelelsen.
Derfor er et centralt indsatsområde i kommunens seneste klimaplan netop at øge viden og handlekraft hos borgere og virksomheder, så alle får mulighed for at deltage i den grønne omstilling. For at blive klogere på, hvor meget aarhusianerne ved om klima og hvor villige de er til at deltage i omstillingen, har Aarhus Kommune gennemført en undersøgelse af aarhusianernes forhold til den grønne omstilling.
LÆS OGSÅ: REUSE uddeler gratis startkasser til unge, der flytter hjemmefra
”Resultatet bekræfter nationale undersøgelser, der viser at der er et stort ønske i befolkningen til at fremme den grønne omstilling. 84 procent af de adspurgte mener, at Aarhus Kommune skal være blandt de kommuner, der går forrest i Danmark ligesom 82 procent mener at kommunen gerne må bruge ekstra penge på omstillingen. Dertil kommer at 44 procent af borgerne oplever, at grøn omstilling prioriteres for lidt i dag,” fortsætter Henrik D. H. Müller i pressemeddelelsen.

Man har selv et ansvar

Et mere opsigtsvækkende resultat er, at hver tredje aarhusianer mener at de selv har ansvaret for den grønne omstilling. Det er Henrik D.H Müller glad for.
”Det er et godt tegn, da vi jo netop har behov for en bred indsats hvor alle løfter. Udfordringen er så, at selvom mange i undersøgelsen ved, at det er vigtigt at sortere affald, bruge cyklen i stedet for bilen og bruge mindre strøm, så er der en del manglende viden om hvor man som individ kan flytte noget i det store regnskab. For eksempel hvor meget flyrejser og valg af mad betyder for ens CO2-udslip,” siger han i pressemeddelelsen.
Derfor skal resultaterne også bruges til at blive bedre til at lave flere om mere målrettede aktiviteter for at øge fællesskabet om den grønne omstilling.
jwh. 

Det viser undersøgelsen:

• Over en tredjedel (36%) af borgerne mener, at de selv har det primære ansvar for den grønne omstilling i Danmark. Når de selv sætter ord på deres eget bidrag handler det primært om affaldssortering, at spare på elforbruget og at cykle i stedet for at køre i bil.

•  Generelt er affaldssortering det helt store emne for de adspurgte borgere. Opbakningen til sortering er særlig stor blandt kvinder og mindre blandt unge. 

• Transportområdet er et af de vigtigste emner i den grønne omstilling. Vi cykler allerede meget i Aarhus – men det er fortsat vigtigt at skabe gode forhold for cyklister, så endnu flere overvejer denne mulighed i dagligdagen. 

• En tredjedel af borgerne tror deres næste bil bliver en elbil.

• 72 % af borgerne er interesseret i samkørsel 

Publiceret 16 October 2017 08:15

SENESTE TV