Madanmeldelse:

Ægte Street Food på Frederiksbjerg

Af
Af Anders Møhlenberg

Aarhus Update

Vi kender det alle; madplanen består mest af alt af den dårlige samvittighed, der hver mandag resulterer i, at jeg lover mig selv at få styr på det NÆSTE uge…
Fyraftenen byder på lidt for meget stress og impulsindkøb, og lidt for lidt overskud og ro, og selvom jeg har en ambition om at blive bedre, finder jeg mig selv midt i Føtex mandag eftermiddag (og tirsdag og onsdag og…) sammen med resten af byen.
Det problem er der en løsning på, han hedder Martin og opholder sig stort set alle ugens dage på pladsen mellem Sct. Pauls Kirke og Føtex på Frederiksbjerg. Martin sælger ægte Street Food, fra sin hjemmebyggede vogn. Solidt og smagfuldt mad til en meget overkommelig pris - og så kan han bookes til fester og arrangementer, se dét er smart!

‘Hverdagens Helt’

Er blevet Martins alias, efter flere og flere kunder ynder at omtale ham sådan. Han sprang med på Street Food bølgen for godt et år siden. Martin har ingen gastronomisk baggrund, men interesserer sig for madlavning. Derudover er han kræmmer, og elsker at snakke med folk, som han siger.
Da kommunen åbnede op for, at der kunne søges om bevilling til at sælge mad fra mobile vogne, var Martin en af de første, der søgte om tilladelse, og fik den. Dernæst startede han arbejdet med at bygge sin egen Street Food-vogn, som er selvforsynende med gas og vand. Derudover har han efterfølgende bygget en grill på, således han kan tilbyde forskellige sager fra grillen som ‘side orders'.
Martin trækker troligt vognen de cirka 300 meter fra ‘butikken' (Grobutikken) i Ålborggade til hjørnet ved Føtex og Sct. Pauls Kirke, stort set hver dag.
Det giver minder til de gode 80'ere, hvor den ene håndtrukken pølsevogn efter den anden var et fast indslag i myldretrafikken både morgen og aften. De dage er ovre, men for Martin betyder gåturen ingenting.
Med et så charmerende og originalt koncept som Martins, følger desværre også lidt udfordringer. Martin kunne have valgt at leje sig ind på for eksempel Aarhus Street Food og altid være sikker på ‘godt vejr', med i stedet har han valgt at stå ude, og derfor er den naturlige udfordring; Vejret!
Dage hvor det stor-regner, sner eller på anden måde er for skidt til at stå ude, sælger Martin fra vognen uden for Grobutikken, som han også driver, i Ålborggade.

Autentisk street food. Foto: Aarhus Update

Autentisk street food. Foto: Aarhus Update

Solidt måltid til en overkommelig pris

Det var søndag, vi var lige kommet hjem fra sommerhus og skulle finde nem aftensmad. Vi går meget op i sund, varieret kost, og vil helst undgå både pap-pizzaer og mange af de andre, mindre nærende, muligheder inden for take away.
Jeg tog derfor op til Martin, som hver dag tilbyder Chili con Carne som fast inventar, fra sin lille vogn. Chili con Carnen er hans hofret; det er den, han har nørdet længst og mest med. Boller i karry og svensk pølseret skiftes der mellem, men man finder altid mindst 2 valgmuligheder ved vognen.
Denne aften bestilte vi Chili con Carne, boller i karry, kyllingespyd samt hot wings fra grillen. Retterne bliver ‘serveret' i 100% bæredygtigt emballage, og med passende garniture (eksempelvis jalapeños og creme fraise til Chili con Carne og rødbede og peanuts til boller i karry).
Maden smagte rigtig godt, og børnene var vilde med boller i karry'en. Du får hvad du ser, et solidt, smagfuld og hjemmelavet måltid mad, som du også selv kan lave, hvis du vil bruge den nødvendige tid i køkkenet. Karrysovsen er lavet på piskefløde men med lidt bid i, hvilket komplimenterer den godt.
Chili con Carnen har noter af øl og kaffe, hvilket gør den smagfuld. Der var fyldt godt op med grøntsager og bønner, og for de chili-glade, kunne der spices op med jalapeños efter behov, da sovsen i sig selv ikke er spicy.

Boller i karry. Foto: Aarhus Update

Boller i karry. Foto: Aarhus Update

Vores mening

Menukortet er begrænset, men til gengæld får du solid dansk mad lavet fra bunden og med kærlighed. Du får en hjælpende hånd i hverdagen, og tilmed god kvalitet samt en pris, der på ingen måde vælter noget budget. En stor portion koster 50 kroner, en lille 35 kroner og side orders 15-20 kroner. Man kan tilmed få Martin til at dele portionerne op - ris og kød for sig, så retterne kan tages med hjem på vej fra arbejde, og blot varmes op til aftensmad
Martin får en bunke anbefalinger herfra, og vi kan kun opfordre til, at vi bakker op om ildsjæle som Martin, som bare gerne vil gøre en forskel for os andre i hverdagen.
Han står ved Sct Pauls Kirke/Føtex alle dage fra cirka klokken 17-19 på nær fredag og lørdag.
Besøg Ægte Street Food på hjemmesiden; www.ægtestreetfood.dk

Menukortet. Foto: Aarhus Update

Menukortet. Foto: Aarhus Update

Chili con carne. Foto: Aarhus Update

Chili con carne. Foto: Aarhus Update

God indpakning. Foto: Aarhus Update

God indpakning. Foto: Aarhus Update

Publiceret 13 October 2017 12:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV